Levéltár

Fontos a sétány

2023. február 05.


Legalábbis A magára hagyott sétány című cikkhez fűzött kommentárok alapján úgy tűnik, a szolnokiakat kifejezetten érdekli, milyen állapotban van a Tisza-parti sétány. Kár, hogy nem ők a döntéshozók.

A Felénk rovatban megjelent A magára hagyott sétány című írásban a Tisza-parti sétány vízirendőrség és a húsipar közötti részéről adtam látleletet. A megjelenés után szinte azonnal meginduló kommentárokból válogattam.

http://www.blogszolnok.hu/felenk_a_magara_hagyott_setany

 

I. Éva: Nem értek egyet, mert semmilyen magyarázatot nem tudok elfogadni az áldatlan állapotokra. 2023-ban egyszerűen disznóság.

T. Lenke: Ez nem sétány, hanem lebuj

G. Andrea: Pont erről beszélünk napok óta. A vízirendőrség a vízválasztó. Addig minden rendben, utána bukdácsolós és használhatatlan. Sajnos!

K. Zoltán: Már megint egyetértésem. A Zagyva parti sétány is kezd egyre lehangolóbb állapotba kerülni: hepehupásodik, nyílik szét a térkő, hullik le a támfalról a kőborítás. Úgy tűnik, a térkő folytonossága nem egyeztethető a gátkorona mozgásaival. Nem lenne ezzel baj, ha 5-10 évente újra raknák a térköveket.

H. Krisztián: Sajnos, a lámpák izzóit is elfelejtik cserélni, tegnap 6 kiégetett számoltam majdnem egymás mellett.

S. Róbert: Csak az építésben van lóvé, abból lehet lecsípni, a garanciális munka, az üzemeltetés, a fenntartás nem biznisz, csak nyűg. Ezért néz ki a repihelyeken kívül Szolnok úgy, ahogy. Gondozatlan, lepusztult, nincs gazdája.

N. Dániel: A kórház térsége felé gyakran bicajozom erre, meglehetősen balesetveszélyes. Olyan, mintha itt alapozás nélkül rakták volna le a térkövet, csak úgy natúrban a döngölt földre.

B. Erika: Sajnos nem csak gyalogosoknak veszélyes, hanem kerékpárral közlekedőknek is és futóknak is.

S. András: Az alábbi híradásban van egy videó. Ebben az alpolgármester egy Rep-Tár - Bástya sétány útvonalú látványosságot vázol fel, mint lehetséges turista attrakció. Akkor elképzeltem. Felemásra kerekedett. https://www.szolnoktv.hu/hirek/bastyasetany

K. Judit: Igen szomorú látvány, nem csak a Szécsényi lakó telepet kell állandóan csinosítani. A mi körzetünkbe is borzalmasok az utak, jó lenne, ha erre is fordítanának egy kis manit.

V. Mária: Egyetértek. Borzalmas.

Nagyjából két héttel a cikk megjelenése és az állapotok fotózása után megnyugvással vettem tudomásul, hogy azóta sem történt semmi az égvilágon a sétányon. Így a blogSzolnok cikke még egy ideig aktuális lehet.

Annak, hogy nem történt semmi, több magyarázata is lehet:

1. A helyzeten változtatni tudó illetékes(ek) nem látnak ki a Volkswagen limuzinokból.

2. A helyzeten változtatni tudó illetékes(ek) nem szoktak erre járni, és ők már csak a saját szemüknek hisznek.

3. A sétány környékén nem lakik annyi választópolgár, akik érdemben befolyásolni tudnák a következő képviselőtestület összetételét. (Lásd: Széchenyi-lakótelep összehasonlítás)

4. Jól van az úgy, óvatosan kell sétálni, futni, bringázni, meg egyébként se kell állandóan kujtorogni, jobb otthon ülni.

5. Kit érdekel? Több lesz valakinek a fizetése vagy a vagyon attól, ha rendet raknak a sétányon?

6. Nincs kampány.

7. Vannak ennél fontosabb dolgok is.

8. Ej, ráérünk arra még.

Hát mi egyebet lehetne erre mondani?

Bajnai Zsolt

szerkesztő

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

Ságvári '63
Öt és fél évtizeddel ezelőtt a Szapáry út nagyjából úgy nézett ki, mint ma. Igaz, még Ságvárinak hívták, osztott pályás volt az úttest, működött a Tünde, könyvesbolt és hentes volt az elején. A végén pedig raktárnak használták a Zsinagógát. Wartburg, Moszkvics, Trabant, Skoda parkolt a járda szélén.

Az Album további képei
 
hirdetés

AKB

Apró figyelmetlenség
Mikor lettünk beoltva gondolkodás ellen? Egy rendelő felújítása mindig öröm. Szandaszőlősön is. A bekerítést ugyan meg tudom érteni, de van vele problémám. Adott esetben a bezárt kerítéskapu és a bejárati ajtó közötti távolság. Merthogy felújítás ide, drága beruházás oda, maradtak az ajtóra ragasztott tacepaók. Rajtuk a rendelési idővel. Ami a kerítésen túlról elolvashatatlan. Ha már kerítésre futotta, egy vállalható hirdetőtábla sokba került volna? Apró, de hasznos figyelmesség lenne.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Mint logó a ház falán
Éppen fél évszázada díszíti a MÁV Kórház rendelőintézeti szárnyának utca felé néző homlokzatát Laluja András Gyógyítás (?) című krómacél szobra. Hogy miért három évvel a kórház megnyitása után, és miért pont oda került ez a műalkotás, rejtély. De olyan, mintha a kórház logója lenne.

A Szoborpark további képei