Levéltár

Fontos a sétány

2023. február 05.


Legalábbis A magára hagyott sétány című cikkhez fűzött kommentárok alapján úgy tűnik, a szolnokiakat kifejezetten érdekli, milyen állapotban van a Tisza-parti sétány. Kár, hogy nem ők a döntéshozók.

A Felénk rovatban megjelent A magára hagyott sétány című írásban a Tisza-parti sétány vízirendőrség és a húsipar közötti részéről adtam látleletet. A megjelenés után szinte azonnal meginduló kommentárokból válogattam.

http://www.blogszolnok.hu/felenk_a_magara_hagyott_setany

 

I. Éva: Nem értek egyet, mert semmilyen magyarázatot nem tudok elfogadni az áldatlan állapotokra. 2023-ban egyszerűen disznóság.

T. Lenke: Ez nem sétány, hanem lebuj

G. Andrea: Pont erről beszélünk napok óta. A vízirendőrség a vízválasztó. Addig minden rendben, utána bukdácsolós és használhatatlan. Sajnos!

K. Zoltán: Már megint egyetértésem. A Zagyva parti sétány is kezd egyre lehangolóbb állapotba kerülni: hepehupásodik, nyílik szét a térkő, hullik le a támfalról a kőborítás. Úgy tűnik, a térkő folytonossága nem egyeztethető a gátkorona mozgásaival. Nem lenne ezzel baj, ha 5-10 évente újra raknák a térköveket.

H. Krisztián: Sajnos, a lámpák izzóit is elfelejtik cserélni, tegnap 6 kiégetett számoltam majdnem egymás mellett.

S. Róbert: Csak az építésben van lóvé, abból lehet lecsípni, a garanciális munka, az üzemeltetés, a fenntartás nem biznisz, csak nyűg. Ezért néz ki a repihelyeken kívül Szolnok úgy, ahogy. Gondozatlan, lepusztult, nincs gazdája.

N. Dániel: A kórház térsége felé gyakran bicajozom erre, meglehetősen balesetveszélyes. Olyan, mintha itt alapozás nélkül rakták volna le a térkövet, csak úgy natúrban a döngölt földre.

B. Erika: Sajnos nem csak gyalogosoknak veszélyes, hanem kerékpárral közlekedőknek is és futóknak is.

S. András: Az alábbi híradásban van egy videó. Ebben az alpolgármester egy Rep-Tár - Bástya sétány útvonalú látványosságot vázol fel, mint lehetséges turista attrakció. Akkor elképzeltem. Felemásra kerekedett. https://www.szolnoktv.hu/hirek/bastyasetany

K. Judit: Igen szomorú látvány, nem csak a Szécsényi lakó telepet kell állandóan csinosítani. A mi körzetünkbe is borzalmasok az utak, jó lenne, ha erre is fordítanának egy kis manit.

V. Mária: Egyetértek. Borzalmas.

Nagyjából két héttel a cikk megjelenése és az állapotok fotózása után megnyugvással vettem tudomásul, hogy azóta sem történt semmi az égvilágon a sétányon. Így a blogSzolnok cikke még egy ideig aktuális lehet.

Annak, hogy nem történt semmi, több magyarázata is lehet:

1. A helyzeten változtatni tudó illetékes(ek) nem látnak ki a Volkswagen limuzinokból.

2. A helyzeten változtatni tudó illetékes(ek) nem szoktak erre járni, és ők már csak a saját szemüknek hisznek.

3. A sétány környékén nem lakik annyi választópolgár, akik érdemben befolyásolni tudnák a következő képviselőtestület összetételét. (Lásd: Széchenyi-lakótelep összehasonlítás)

4. Jól van az úgy, óvatosan kell sétálni, futni, bringázni, meg egyébként se kell állandóan kujtorogni, jobb otthon ülni.

5. Kit érdekel? Több lesz valakinek a fizetése vagy a vagyon attól, ha rendet raknak a sétányon?

6. Nincs kampány.

7. Vannak ennél fontosabb dolgok is.

8. Ej, ráérünk arra még.

Hát mi egyebet lehetne erre mondani?

Bajnai Zsolt

szerkesztő

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

Átalakul a Beloiannisz eleje
Ez a fotó is bizonyítja, hogy a Nerfeld-palota nem pusztult el az 1969-es Centrum-tűzben. Ugyanis ezt a felvételt Nagy Zsolt, a megyei napilap fotósa 1974 kora tavaszán készítette onnan. Valószínűleg szülei lakásából örökítette meg a városközponton átvezető 4-es út építését.

Az Album további képei
 

AKB

Hol járunk?
Ez itt egy beázott plafon. Amivel nem az a baj, hogy hónapok óta nem volt egy rendes eső, hanem, hogy ez a plafon alig egy éve lett átadva egy sokmilliárd forintos, több évig tartó beruházás eredményeként. Az azóta szakadozó padlóborítással, vállalhatatlan mázolásokkal, fel nem takarított festésnyomokkal, és máig a munka nyomát magán viselő üvegekkel. Hol járunk? A Szolnoki Szigligeti Színház nézői folyosóin.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

A városrész jelképe
Szandaszőlős jelképe vagy címere is lehetne a városrész kvázi főterén 2014 óta álló Szőlővivők című alkotás. Pogány Gábor Benő szolnoki születésű és Szolnokon is élő és alkotó, Munkácsy-díjas szobrászművész "háromalakos" műve tulajdonképpen egy kút a Lengyel Antal téren.

A Szoborpark további képei