LevéltárFelébredt téli álmából

2024. február 19.

A hídon átmenni címmel a Felénk rovatban jelent meg képes összeállítás a 13 éves Tiszavirág gyaloghíd állapotáról. Nemcsak kommentek érkeztek, de pár napja dolgoznak is a város felőli felhajtón.
tovább

 

Lesz lakóhelyünk?

2024. január 01.

Szolnok lakosságszámának csökkenése a tavalyi év egyik "témája" volt, részben a népszámlálási adatok közzététele, részben a látható valóság miatt. Erről szólt a Szolnok idevár és kommentek is.
tovább

 

Számok és problémák

2023. november 19.

Vannak, akik értették, hogy a Szolnok 2050-es lakosságszámát feszegető írás miről szólt, mások leragadtak a számoknál, és nem ment át az üzenet, hogy a számok mögötti problémákról kellene beszélni.
tovább

 

Egyik hozza a másikat

2023. november 01.

A vasútállomás körüli parkolásról szólt az Állandósághoz idomulni című írás, amire érdemi reakció természetesen nem érkezett, viszont a hozzászólások jelzik: Szolnokon máshol is van elég probléma.
tovább

 

Campus pampogás

2023. október 23.

A Sikereink láttán című írásomban egy örömteli Facebook bejegyzés kapcsán a másfél évtizeddel ezelőtti szolnoki, felsőoktatási élet elevenítettem fel. Aztán mások is. És még elemzés is érkezett.
tovább

 

Szomorú látlelet

2023. október 15.

Az Árkád folyosóját a Naplóm rovatban megjelent írás óta legalább egyszer kitakarították. A probléma megoldva? A hozzászólások alapján úgy tűnik, sok szolnoki szerint ez csak látlelet volt.
tovább

 

A Monszun köz kapcsán

2023. október 01.

Az egyik kommentelő írta, hogy ők csak monszun köznek nevezik a Centrum és a vízügyi székház közötti névtelen közterületet, aminek állapota sokakat felháborított, és továbbgondolásra ösztönzött.
tovább

 

Kemping emlékek

2023. szeptember 10.

Micsoda emlékeket képes előcsalogatni néhány fotó, meg egy évtizedek óta nem létező hely. Német fiatalok, egyforintos lángos, szovjet ifjúsági film. Na és egy remek sátor, meg egy különleges autó.
tovább

 

Galambok vs. szolnokiak

2023. augusztus 27.

Megoldhatatlan probléma? Ne beszéljünk róla? Aki szóbahozza, oldja is meg? Máshol és nálunk? Mindenről a politika jut eszünkbe? A galambürülék szolnoki helyzetét vetettem fel, amire sokan reagáltak.
tovább

 

Mást gondolunk

2023. június 18.

A Merengő Krisztus avatásán érdekes szavak hangzottak el: "nem lenne itt semmi probléma, ha ugyanazt gondolnánk". A probléma az, hogy sokan nem azt gondolják, amit egyesek szerint kellene.
tovább

 

Album

Naptár őrizte Dami
A szolnoki Damjanich uszoda már majdnem negyvenéves volt, amikor ez a fotó készült. A lelátó alatti fedett medence is legalább két évtizede működött, és persze akkor még senki sem sejthette, hogy húsz évvel később bezár a hely. Ez az 1987-es kártyanaptár örökre őrzi a Dami emlékét.

Az Album további képei
 
hirdetés

AKB

Nekünk viszi a szél
Nem a kezünk rövid, hanem a kuka van messze. Nem a kuka van messze, hanem trehányak vagyunk. Nem a kuka kicsi, hanem a parkoló autó sok. Nem közterület, mégis közös a szemét. Nem a parkolással és a díjfizetéssel, hanem az utána maradó cetlikkel van a gond. Nem, nem jó ez így. Nem, nem akarok kifogásokat és magyarázatokat kitalálni a Pelikán pláza parkolóház kijáratának állapota kapcsán. Mert nem jó ez így. És pont.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

A küzdelem emlékhelye
Látszólag csak négy emléktábla meg egy régi faldarab. A valóságban azonban Szolnok legújabb kori történetének egyik fontos emlékhelye. Ráadásul nagyon jól kigondolva, ami miatt a város egyik legfontosabb turisztikai látványossága is lehetne. Szeretnünk kellene.

A Szoborpark további képei