LevéltárEgy titokkal kevesebb

2017. október 05.

A blogSzolnok Album rovatában jelent meg szeptember utolsó napján a Titkok a háborúban című írás. A lelkes olvasóknak köszönhetően egy titokkal azonnal kevesebb lett.
tovább

 

Agyamra magenta

2017. szeptember 12.

A Naplóm rovatban megjelent Kőbe zárt lelkekre magamnak kell reagálnom. Mert levelet kaptam, és még a szolgáltatónál is jártam. Kétszer.
tovább

 

Szövetséges emlékek 2.

2017. augusztus 20.

Miután a Nyári ismétlésben újra megjelent a Szövetség ABC-ról szóló írás, és újra sokan reagáltak rá, a korábbi fotókkal illusztrálva idézek szerkesztett kommenteket.
tovább

 

Szövetséges emlékek

2017. június 26.

A Szövetség ABC épületéről és történetéről szóló írás sokakban ébresztett régi élményeket, amelyek nemcsak érdekesek, de érdekes és fontos információkat is hordoznak.
tovább

 

Két békás kút volt

2017. június 04.

A kollektív emlékezet segítségére lehet annak, aki Szolnok múltjában bolyong. Mert kideríti például, hogy a Verseghy-parkban valóban két békás szökőkút volt még valamikor a 60-as évek elején is.
tovább

 

A kőolajos kimaradt

2017. május 18.

A Vegyi strandról szóló cikkre érkezett reakciók javításra sarkalnak: nem 7, hanem 8 strandunk volt. A kőolajos fürdőről, a Kőrösi út végén megfeledkeztem. Az olvasók azonban nem.
tovább

 

A Tallinn kapcsán

2017. május 09.

A Tallinn városrészben egykor működő mozi épületéről szóló cikkre sokan reagáltak. Előkerültek emlékek, amelyek nemcsak a néha filmszínházról, hanem Szolnokról is szólnak.
tovább

 

Búsuló postás

2017. április 18.

A Randevú és Costa Rica című, a Felénk rovatban megjelent cikk sokakban hozott elő régi emlékeket. Ám szögezzük le, ez az írás az 1985-ös állapotokról szólt.
tovább

 

Döbbenetes

2017. március 07.

Jól eső érzéssel tölt el, hogy a Mártírok úti, pusztuló altiszti házakról írt cikk milyen sokakat megmozgatott. Aminél csak az a jobb, hogy sokakkal ugyanazt gondoljuk ezekről a házakról.
tovább

 

Nagy Lajos és Valkó Mihály

2017. február 21.

A Szapáry úti Nagy Lajos emléktábla kapcsán tettem fel néhány kérdést nagyjából három évvel ezelőtt. A most kapott magyarázat nemcsak a táblára, de Valkó Mihályra is emlékeztet.
tovább

 

Album

Épül a Közgé?
Elfogult vagyok ezzel az épülettel, ám mégsem csak emiatt hozakodok most elő a Közgét ábrázoló képeslappal. Sokkal inkább amiatt, hogy joggal feltételezhetjük: a fotóból jóval a készítése után lett postai küldemény, ráadásul hosszú éveken át forgalmazták.

Az Album további képei
 
hirdetés A megmozdult világ - 27 szolnoki történet

AKB

Lehet zavarosabb?
Folytassuk a zavaros, szolnoki közlekedési táblák sorozatunkat! Amit az élet ír. Vajon lehet ennél zavarosabb táblakiegészítéseket elkövetni? És még csodálkozunk, hogy egyesek megszokásból vezetnek. Miért, a szolnoki táblák alapján jobb lenne? Figyelem! Mire is? A Sóház út lezárva - hirdeti a lelógó papírlap. Most ez komoly? A kocsiból is jól olvasható időpont tábla is? Ami máskor az úttisztításra és a parkolási órák használatára figyelmeztet, és gyalogos olvasásra szolgál. Dobogós megoldás! De tudjuk: a jó szándék is (...) van kikövezve.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

49 éves Diáklány
Sokáig azt hittem, hogy Ápolónő vagy Nővérke a címe ennek a szobornak. Minden bizonnyal azért, mert felállításakor és még utána évtizedekig egy olyan iskola előtt állt, amelyik leginkább az egészségügyi képzéséről volt ismert és híres. Lehet, hogy a következő nemzedék valamilyen egyházi névvel illeti majd?

A Szoborpark további képei