LevéltárReakció és vélemény

2024. június 07.

A megnyílt Várkapu Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpontban látható kiállításról szóló recenziómra alkotói reakció érkezett, amit változtatás nélkül közlök, ugyanakkor véleményezek is.
tovább

 

Sok minden kiderül

2024. május 16.

Kiderült, hol palackozták Szolnokon a Bambit, és egy 1908-as képeslap írójának személye is. És persze a Tisza szállóról nem lehet úgy írni, hogy ne a jelen kerüljön elő. De van fájóbb is.
tovább

 

Az 1045. napon

2024. március 20.

Nem, ennyi idő után sincs még kész a Tiszaligeti strand, miként magyarázat sincs a csúszás okaira. Viszont van már kinevezett üzemeltető. Nem én viccelek. De idézek a helyiek véleményeiből.
tovább

 

Felébredt téli álmából

2024. február 19.

A hídon átmenni címmel a Felénk rovatban jelent meg képes összeállítás a 13 éves Tiszavirág gyaloghíd állapotáról. Nemcsak kommentek érkeztek, de pár napja dolgoznak is a város felőli felhajtón.
tovább

 

Lesz lakóhelyünk?

2024. január 01.

Szolnok lakosságszámának csökkenése a tavalyi év egyik "témája" volt, részben a népszámlálási adatok közzététele, részben a látható valóság miatt. Erről szólt a Szolnok idevár és kommentek is.
tovább

 

Számok és problémák

2023. november 19.

Vannak, akik értették, hogy a Szolnok 2050-es lakosságszámát feszegető írás miről szólt, mások leragadtak a számoknál, és nem ment át az üzenet, hogy a számok mögötti problémákról kellene beszélni.
tovább

 

Egyik hozza a másikat

2023. november 01.

A vasútállomás körüli parkolásról szólt az Állandósághoz idomulni című írás, amire érdemi reakció természetesen nem érkezett, viszont a hozzászólások jelzik: Szolnokon máshol is van elég probléma.
tovább

 

Campus pampogás

2023. október 23.

A Sikereink láttán című írásomban egy örömteli Facebook bejegyzés kapcsán a másfél évtizeddel ezelőtti szolnoki, felsőoktatási élet elevenítettem fel. Aztán mások is. És még elemzés is érkezett.
tovább

 

Szomorú látlelet

2023. október 15.

Az Árkád folyosóját a Naplóm rovatban megjelent írás óta legalább egyszer kitakarították. A probléma megoldva? A hozzászólások alapján úgy tűnik, sok szolnoki szerint ez csak látlelet volt.
tovább

 

A Monszun köz kapcsán

2023. október 01.

Az egyik kommentelő írta, hogy ők csak monszun köznek nevezik a Centrum és a vízügyi székház közötti névtelen közterületet, aminek állapota sokakat felháborított, és továbbgondolásra ösztönzött.
tovább

 

Album

A rövidéletű Tisza-híd
Igazságtalan egyszerűen kijelenteni, hogy ez volt az eddigi legrondább Tisza-híd Szolnokon. Hiszen illik hozzátenni, hogy ezt ideiglenes átkelőnek szánták, ám így is 16 évig szolgálta a várost, és a lassan élénkülő közúti közlekedést.

Az Album további képei
 
hirdetés

AKB

Apró figyelmetlenség
Mikor lettünk beoltva gondolkodás ellen? Egy rendelő felújítása mindig öröm. Szandaszőlősön is. A bekerítést ugyan meg tudom érteni, de van vele problémám. Adott esetben a bezárt kerítéskapu és a bejárati ajtó közötti távolság. Merthogy felújítás ide, drága beruházás oda, maradtak az ajtóra ragasztott tacepaók. Rajtuk a rendelési idővel. Ami a kerítésen túlról elolvashatatlan. Ha már kerítésre futotta, egy vállalható hirdetőtábla sokba került volna? Apró, de hasznos figyelmesség lenne.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Megtalált Nyugalom
Azt hittem, hogy Kirschmayer Károly Nyugalom című alkotása már nincs is meg a MÁV Kórház udvarán. Aztán ahogy elkezdtem megkerülni a kertben lévő kis tavat, előbukkant a méretes női alak. Amiről részletes leírást eddig nem találtam.

A Szoborpark további képei