LevéltárA Monszun köz kapcsán

2023. október 01.

Az egyik kommentelő írta, hogy ők csak monszun köznek nevezik a Centrum és a vízügyi székház közötti névtelen közterületet, aminek állapota sokakat felháborított, és továbbgondolásra ösztönzött.
tovább

 

Kemping emlékek

2023. szeptember 10.

Micsoda emlékeket képes előcsalogatni néhány fotó, meg egy évtizedek óta nem létező hely. Német fiatalok, egyforintos lángos, szovjet ifjúsági film. Na és egy remek sátor, meg egy különleges autó.
tovább

 

Galambok vs. szolnokiak

2023. augusztus 27.

Megoldhatatlan probléma? Ne beszéljünk róla? Aki szóbahozza, oldja is meg? Máshol és nálunk? Mindenről a politika jut eszünkbe? A galambürülék szolnoki helyzetét vetettem fel, amire sokan reagáltak.
tovább

 

Mást gondolunk

2023. június 18.

A Merengő Krisztus avatásán érdekes szavak hangzottak el: "nem lenne itt semmi probléma, ha ugyanazt gondolnánk". A probléma az, hogy sokan nem azt gondolják, amit egyesek szerint kellene.
tovább

 

Elmúló házakról

2023. május 28.

Nem így terveztem a májusi megjelenéseket, de a szolnoki valóság úgy hozta, két rovatban két pusztuló és egy elpusztult itteni házról is írtam. Úgy tűnik, sokakat zavarnak az eltűnő szolnoki házak.
tovább

 

Nem majális

2023. május 01.

A Tiszaligetből kipaterolt majálisról szóló "A múltat végképp eltörölni" című írást április közepe óta sokan olvassák és kommentelik. Azt hiszem, nemcsak azok, akik osztják a benne leírtakat.
tovább

 

Eltávolítva

2023. március 12.

A vitának az is egy formája, hogy egy Facebook oldalról pár nap után eltávolítják a blogSzolnok bejegyzését. Miként a felvetett probléma miatti online dühöngés és a józan véleménynyilvánítás is.
tovább

 

Februári kommentek

2023. február 26.

A tiszaligeti strand elhúzódó beruházásáról, a "lordok házáról", az 1-es előtti parkoló csikkágyásáról és a vízművek eladásáról szóló írásokhoz érkezett hozzászólásokból válogatok.
tovább

 

Fontos a sétány

2023. február 05.

Legalábbis A magára hagyott sétány című cikkhez fűzött kommentárok alapján úgy tűnik, a szolnokiakat kifejezetten érdekli, milyen állapotban van a Tisza-parti sétány. Kár, hogy nem ők a döntéshozók.
tovább

 

Pusztuló vasúti ház

2023. január 22.

Nem tudtam, hogy az első szolnoki kádfürdő pusztul a tárház szomszédságában, a Tisza-parti sétány mellett. Egy képpel akartam jelezni, hogy bosszant a régi vasúti épület pusztulása. Másokat is.
tovább

 

Album

Árkádos ház
Sose tudtam, hogy a Kossuth tér és a Magyar utca torkolatába, valamikor a hatvanas évek közepén épített, közel nyolcvanlakásos társasháznak Árkádos ház a neve. Márpedig ennek a nagy példányszámban megjelent képeslapnak a hátoldalán, több nyelven is ezt a nevet adják meg.

Az Album további képei
 

AKB

Hol járunk?
Ez itt egy beázott plafon. Amivel nem az a baj, hogy hónapok óta nem volt egy rendes eső, hanem, hogy ez a plafon alig egy éve lett átadva egy sokmilliárd forintos, több évig tartó beruházás eredményeként. Az azóta szakadozó padlóborítással, vállalhatatlan mázolásokkal, fel nem takarított festésnyomokkal, és máig a munka nyomát magán viselő üvegekkel. Hol járunk? A Szolnoki Szigligeti Színház nézői folyosóin.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Történelemkönyvünk betonból
A vasútállomás előtti Jubileum tér közepén álló Tanúhegy minden bizonnyal Szolnok legjobban dokumentált köztéri alkotása. Miként talán azt sem túlzás kimondani, hogy ez az a szobrunk, amelyik mérete és helye ellenére a legkevésbé szervesült a város életébe. De talán majd 5 év múlva!

A Szoborpark további képei