LevéltárEltávolítva

2023. március 12.

A vitának az is egy formája, hogy egy Facebook oldalról pár nap után eltávolítják a blogSzolnok bejegyzését. Miként a felvetett probléma miatti online dühöngés és a józan véleménynyilvánítás is.
tovább

 

Februári kommentek

2023. február 26.

A tiszaligeti strand elhúzódó beruházásáról, a "lordok házáról", az 1-es előtti parkoló csikkágyásáról és a vízművek eladásáról szóló írásokhoz érkezett hozzászólásokból válogatok.
tovább

 

Fontos a sétány

2023. február 05.

Legalábbis A magára hagyott sétány című cikkhez fűzött kommentárok alapján úgy tűnik, a szolnokiakat kifejezetten érdekli, milyen állapotban van a Tisza-parti sétány. Kár, hogy nem ők a döntéshozók.
tovább

 

Pusztuló vasúti ház

2023. január 22.

Nem tudtam, hogy az első szolnoki kádfürdő pusztul a tárház szomszédságában, a Tisza-parti sétány mellett. Egy képpel akartam jelezni, hogy bosszant a régi vasúti épület pusztulása. Másokat is.
tovább

 

Decemberi kommentek

2023. január 08.

Tiszaligeti strand kapcsán érkezett kommentekben nemcsak az uszoda hiánya, a "vizek városa" szlogen bukkan fel, de a vártorony is. A Hugo helyszínelése okán kiderült, hová megy a város vezetése.
tovább

 

Novemberi kommentválogató

2022. november 27.

A megemelkedett Szabadság tér és a Bartha-ház, a Szapáry úton pusztuló régi épület, illetve egy majdani lyuk és egy téves postabélyegző kapcsán érkezett kommentekből válogattam.
tovább

 

Kiegészítések

2022. november 20.

Az szolnoki ötvenhatos emlékhelyről november 4-én jelent meg írás a Szobor Park Szolnok (SZPSZ) rovatban, amihez két fontos kiegészítés érkezett az emlékpark születését megidézve.
tovább

 

Kommentek a Szövetséghez

2022. november 01.

Emlékek a néhai Szövetség ABC-ről, felháborodás és felelős keresés az épület jelenlegi állapota miatt, hasonló szolnoki példák és ötletek a hasznosításra. Hozzászólások egy képhez.
tovább

 

Ismét a tabáni (zárt) parkolóról

2022. október 16.

Helyreigazítás helyett. Magyarázatok és válaszok nélkül. Kissé rendhagyó formában. Annyi pontosítással, hogy május 25-e óta vár megnyitásra a Tabánban 19/29/30/40 (?) parkoló.
tovább

 

Előző havi kommentelő

2022. október 02.

A néhai Damjanich uszoda és hullámai. A vállalhatatlan vasútállomás és a szép emlékű Múzeum étterem épülete. Ne meg a társadalmi munka emléke és a közösségi költségvetés. Szeptemberi reakciók.
tovább

 

Album

Monet vagy valóság?
Akár a harmadik szolnoki vasútállomás első ábrázolása is lehet az ehhez a képeslaphoz használt fotó, amit minimum 110 évvel ezelőtt készítettek. A kép bal oldala, a jegenyével, a sétálókkal és az épület főhomlokzatával olyan, mint egy Monet festmény. Jobb fele viszont a rögvalóság: eldőlt létrával és hordókkal.

Az Album további képei
 

AKB

Minek a hírmondója?
"Úgy is mondhatnám, hogy én vagyok az utca hírmondója." Mit szólna Lópici Gáspár, ha látná, mivé vált a szakmája? Vagy a Vadliba őrsnek örömmel nyilatkozna arról is, hogy a szolnoki Baross utcán még olyan plakátokra is bukkanhat az újak alatt, amiket még az ő idejében ragasztottak ki? Nem olcsó ilyen helyekre plakátokat kihelyezni. A profitráta azonban nem engedi, hogy időnként letakarítsák a hirdetőoszlopokat. Persze, ha nincs a városházán senki, akinek ez bántaná a szépérzékét, és merne szólni is a gazdának, akkor maradnak a "plakátmagányban ázó éjjelek" - és nappalok.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Schwajda emléktábla
A háromszoros szolnoki színházigazgatónak halála után bő egy évvel, 2011. szeptember elsején állítottak emléktáblát az általa felújított Szigligeti Színház előtti parkban. A tábla Kligl Sándor alkotása.

A Szoborpark további képei