LevéltárNovemberi kommentválogató

2022. november 27.

A megemelkedett Szabadság tér és a Bartha-ház, a Szapáry úton pusztuló régi épület, illetve egy majdani lyuk és egy téves postabélyegző kapcsán érkezett kommentekből válogattam.
tovább

 

Kiegészítések

2022. november 20.

Az szolnoki ötvenhatos emlékhelyről november 4-én jelent meg írás a Szobor Park Szolnok (SZPSZ) rovatban, amihez két fontos kiegészítés érkezett az emlékpark születését megidézve.
tovább

 

Kommentek a Szövetséghez

2022. november 01.

Emlékek a néhai Szövetség ABC-ről, felháborodás és felelős keresés az épület jelenlegi állapota miatt, hasonló szolnoki példák és ötletek a hasznosításra. Hozzászólások egy képhez.
tovább

 

Ismét a tabáni (zárt) parkolóról

2022. október 16.

Helyreigazítás helyett. Magyarázatok és válaszok nélkül. Kissé rendhagyó formában. Annyi pontosítással, hogy május 25-e óta vár megnyitásra a Tabánban 19/29/30/40 (?) parkoló.
tovább

 

Előző havi kommentelő

2022. október 02.

A néhai Damjanich uszoda és hullámai. A vállalhatatlan vasútállomás és a szép emlékű Múzeum étterem épülete. Ne meg a társadalmi munka emléke és a közösségi költségvetés. Szeptemberi reakciók.
tovább

 

Augusztusi reakciók

2022. szeptember 04.

Az augusztus végétől újra frissülő blogSzolnok cikkei közül a közlekedéssel kapcsolatosak mozgatták meg leginkább a kommentelők billentyűzetét. De azért a tűzijáték is tűzbe hozott néhányakat.
tovább

 

A Lestyán-házról

2022. augusztus 24.

A Szentháromság tér sarkáról a nyár elején eltűnt a Lestyán kereskedő háza, jelenleg egy üres telek van a helyén. A bontás idején írt AKB bejegyzésre viszonylag sokan reagáltak.
tovább

 

Közlekedő város

2022. június 12.

A József Attila és a Bercsényi út kereszteződésében lévő Stop-tábla nemcsak engem, de a blogSzolnok olvasóit is megérintette. Miként a Tiszai hajósok terén, a járdán parkolók is kiverik sokaknál a biztosítékot.
tovább

 

Zavaró kéregetők

2022. június 05.

A blogSzolnok alapvetően egy szubjektív élményportál, azaz egy szem látásmódját adja vissza. Ezért is fontosak a reakciók, mert kiderül: más szem is hasonlókat lát. Például az üzletszerű kéregetőkről.
tovább

 

Áprilisi reakciók

2022. május 01.

Egy hozzászólásból derült ki számomra, hogy a Zagyva-parti lakótelep első lakásaiba már 1970 nyarán beköltöztek. Néhány más cikkhez érkezőből meg az, hogy másokat is izgat az épített örökségünk "védelme".
tovább

 

Album

Infrastruktúra száz éve
Bő egy évszázaddal ezelőtt Szolnok belvárosában már volt közvilágítás, járdán lehetett korzózni, a fő utca pedig macskakővel volt kirakva. A tömegközlekedést azonban még a konflisok jelentették, és az ivóvizet is sokan a Kossuth téri artézi kútról szerezték be. Amint ez az 1915-ben postázott képeslap mutatja.

Az Album további képei
 
hirdetés Bajnai Zsolt: Csálé képek

AKB

Szomorú Szapáry
Nagyjából a Szapáry út közepén, a néhai Ságvári Művelődési Ház és a Népfront székház között, a Deák Ferenc terünkhöz vivő kis köz egyik oldalán áll ez a minimum 125 éves ház. Már a 19. században is ott volt a szolnoki korzón, de nem biztos, hogy még néhány év múlva is ott lesz. Építészetileg talán nem képvisel komoly értéket. Az azonban biztos, hogy az évek óta folyamatosan romló állapota miatt az utca és egyben Szolnok csúfsága is. Amit tehetetlenül kell szemlélnünk. Amíg össze nem dől?

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Lány az iskola előtt
A modellül szolgáló hölgy ma már mesze túl lehet a hetvenen, hiszen Simon Ferenc fiatal lányt ábrázoló szobra 1968 óta áll a Tiszaparti sétányon, a gimnázium épülete előtt. A fehér kőszobor pontos címét senki sem tudja, hiszen Álló lányként és Diáklányként is hivatkoznak rá.

A Szoborpark további képei