LevéltárElőző havi kommentelő

2022. október 02.

A néhai Damjanich uszoda és hullámai. A vállalhatatlan vasútállomás és a szép emlékű Múzeum étterem épülete. Ne meg a társadalmi munka emléke és a közösségi költségvetés. Szeptemberi reakciók.
tovább

 

Augusztusi reakciók

2022. szeptember 04.

Az augusztus végétől újra frissülő blogSzolnok cikkei közül a közlekedéssel kapcsolatosak mozgatták meg leginkább a kommentelők billentyűzetét. De azért a tűzijáték is tűzbe hozott néhányakat.
tovább

 

A Lestyán-házról

2022. augusztus 24.

A Szentháromság tér sarkáról a nyár elején eltűnt a Lestyán kereskedő háza, jelenleg egy üres telek van a helyén. A bontás idején írt AKB bejegyzésre viszonylag sokan reagáltak.
tovább

 

Közlekedő város

2022. június 12.

A József Attila és a Bercsényi út kereszteződésében lévő Stop-tábla nemcsak engem, de a blogSzolnok olvasóit is megérintette. Miként a Tiszai hajósok terén, a járdán parkolók is kiverik sokaknál a biztosítékot.
tovább

 

Zavaró kéregetők

2022. június 05.

A blogSzolnok alapvetően egy szubjektív élményportál, azaz egy szem látásmódját adja vissza. Ezért is fontosak a reakciók, mert kiderül: más szem is hasonlókat lát. Például az üzletszerű kéregetőkről.
tovább

 

Áprilisi reakciók

2022. május 01.

Egy hozzászólásból derült ki számomra, hogy a Zagyva-parti lakótelep első lakásaiba már 1970 nyarán beköltöztek. Néhány más cikkhez érkezőből meg az, hogy másokat is izgat az épített örökségünk "védelme".
tovább

 

Márciusi reakciók

2022. április 03.

A harmincas évek szolnoki bérautóinak immár a rendszámát is tudom. Köszönhetően annak, hogy a blogSzolnok márciusban megjelent mintegy 25 írásához több hozzászólás is érkezett. Korrigálnom is kell.
tovább

 

Újra a sarok

2022. február 27.

A Gábor Áron tér és a Mártírok út sarkán épült társasházzal - pedig még lakatlan - nem először foglalkozott a blogSzolnok. A Kivert Biztosíték rovatra sokan reagáltak, kivéve az illetékesek. Pedig a hallgatás beleegyezés.
tovább

 

A galambürülékről

2022. február 06.

Nem akartam hangulatot kelteni, sőt állat- és természetvédelmi vitát sem provokálni, pláne munkavégzést számon kérni. Csal jeleztem, hogy ronda a főterünk egy része. Hát, jött reakció rendesen.
tovább

 

Elbontják ezt is

2021. november 28.

A Mária utca és a Szentháromság tér találkozásánál bontásra ítélt házról írt cikk kapcsán, a közösségi oldalakon éppúgy előkerült az épület múltja, mint a város hozzáállása az épített örökségünkhöz.
tovább

 

Album

Késő Kádár-kori napsütések
Szolnok Kádár-kori címere került ennek az 1990 előtti mozaikképeslapnak a jobb felső sarkába. A képeket Csobaji Előd lőtte, és nagyjából ma is elkészíthetőek lennének. Igaz, egyiken a szökőkút nem lenne ott, a másikon egy új épület is belógna a képbe, a harmadiknál meg hullana a vakolat.

Az Album további képei
 
hirdetés Bajnai Zsolt: Csálé képek

AKB

Havi 3 milliós pazarlás
Eltelt egy újabb hónap. Újabb 20 nap, összesen 160 órájában, nagyjából 40 helyről közel 2 millió forint parkolási díjat nem szedett be a város, a minimum 50 millióba került, azaz havonta nagyjából 1 milliós kamatveszteséget termelő beruházásból. Szóval havi 3 milliónk megy pocsékba, mert valakik "jól dolgoznak". Ha így haladunk, még kampánytéma is lesz a Tabánban 2022 júliusában elkészült, de azóta is lezárt parkolóból. Mi lehet a titok, amihez nincs köze a havi 3 milliót fizetőknek?

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

A szolnokivá lett Hild emlékére
Hild Viktor 47 évesen lett szolnoki az előző századfordulón, ám a rákövetkező bő negyedszázadban máig meghatározó személyisége lett a városnak. Emléktáblája egykori szolnoki otthonának falán található, az Arany János utca 19. szám alatt.

A Szoborpark további képei