vendégoldalZene, ősz, Hozam

2017. október 19.

Két évtizede rendezi meg az Őszi Művészeti Heteket Szolnokon az Ars-In-Kom. Idén öt különleges koncert várják a kuriózumok iránt érdeklődőket a Hozam Klubban. Bódy Magdi, Szeder, Udvaros Dorottya ugyanúgy ritkán jár Szolnokon, mint Sárik Péter vagy Pribojszki Mátyás.
tovább

 

Kanadai rendezőé a szolnoki fődíja

2017. október 15.

Niobe Thompson Vital bonds (Létfontosságú kötelékek) című filmje nyerte a vasárnap zárult IX. Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál fődíját, illetve a diák zsűri egyik elismerését. Tasnádi István Memo című tévéfilmje is két elismerést kapott a szolnoki seregszemlén, ahol 9 ország 26 filmje versengett.
tovább

 

Radványi premier Szolnokon

2017. október 05.

Magyarországon eddig nem vetített Radványi Géza film is szerepel a kilencedik Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál kísérőprogramjában. Az egy hét múlva a TISZApART moziban kezdődő mozgóképes eseményre közel 200 vendéget, köztük 60 filmezést tanuló diákot is várnak.
tovább

 

Két film között gondolatokat cserélni

2017. szeptember 25.

Kilencedik alkalommal rendezik meg október közepén, a TISZApART filmszínházban a Nemzetközi Tudományos Filmfesztivált. Az esemény múltjáról, szervezési nehézségeiről, illetve az idei fesztivál különlegességeiről Demeter Istvánt, a házigazda mozi ügyvezetőjét kérdeztük.
tovább

 

Közönségsiker és szakmai elégedettség

2017. június 21.

Tizenegy ország karmesteri és karnagyai tanultak június elején a Szolnoki Szimfonikus Zenekar különleges nyári akadémiáján. A majdnem kéthetes Nemzetközi Karmester- és Karnagy-mesterkurzus beváltotta a hozzáfűzött reményeket: közönségsiker és szakmai elégedettség.
tovább

 

Különleges mesterképzés

2017. június 07.

A világ tizenkét országából érkeztek "tanulók" a június 6-án kezdődött Szolnok Masterclass Nemzetközi Karmester- és Karnagy-mesterkurzusra. Az egyhetes képzést az 500 éves reformáció előtt tisztelegve jótékonysági koncertturné, illetve szolnoki és budapesti hangversenyek zárják.
tovább

 

Nemzetközi kurzus jótékonysággal

2017. május 08.

Nemzetközi karmester- és karnagykurzust szervez júniusban a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, aminek zárásaként a megye hét templomában lesznek ingyenes koncertek, illetve az Aba-Novák Agórában rendezendő gálakoncert bevételét a Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére ajánlják fel.
tovább

 

Múzeumtúra Szolnokon

2017. április 26.

Szolnokra érkezik április 28-án a Mozaik Múzeumtúra Roadshow. A Damjanich Múzeum tereimben lesznek rendhagyó tárlatvezetések, ismeretterjesztő előadások, de nem lesz hiány színpadi produkciókból sem. Makranczi Zsolttal, a túrát szervező intézet igazgatójával beszélgettünk.
tovább

 

Másoktól ellesni

2017. április 18.

Szolnokról Nyíregyháza remek egynapos program. Autóval, vonattal nagyjából ugyanannyi, és ha délelőtt túl vagyunk a belvároson, esetleg benéztünk a helyi múzeumba, akkor a délután, Sóstón könnyen elrepül. Sőt még dönteni is kell: állatkert vagy skanzen. Pár dolgot irigylek.
tovább

 

Északi testvérünk

2017. április 05.

Az 5-ös troli egyik állomását ma is Szolnoknak hívják. Állítólag élelmiszerbolt is volt hasonló nevű. A fiatalok azonban csodálkoznak, ha kiderül, tőlük több mint ezer kilométerre van Tallinn városrész, egykori Tallinn mozi, étterem és iskola. Ötvenéves e megkopott kapcsolat az észt fővárossal.
tovább

 

Album

Szökőkút a meztelen szobor helyén
Ott, ahol a második világháború vége óta az első világháború hőseinek szolnoki emlékműve - közismert nevén a meztelen szobor - áll, ezen 1935 karácsonyán postára adott képeslap tanúsága szerint még díszes szökőkút volt nyolc évtizeddel ezelőtt. Persze, még az Erzsébet királyné téren.

Az Album további képei
 
hirdetés A megmozdult világ - 27 szolnoki történet

AKB

Lehet zavarosabb?
Folytassuk a zavaros, szolnoki közlekedési táblák sorozatunkat! Amit az élet ír. Vajon lehet ennél zavarosabb táblakiegészítéseket elkövetni? És még csodálkozunk, hogy egyesek megszokásból vezetnek. Miért, a szolnoki táblák alapján jobb lenne? Figyelem! Mire is? A Sóház út lezárva - hirdeti a lelógó papírlap. Most ez komoly? A kocsiból is jól olvasható időpont tábla is? Ami máskor az úttisztításra és a parkolási órák használatára figyelmeztet, és gyalogos olvasásra szolgál. Dobogós megoldás! De tudjuk: a jó szándék is (...) van kikövezve.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

A Gyermekévre emlékeztet
Az ENSZ által Nemzetközi Gyermekévvé nyilvánított 1979-re tényleg úgy emlékszem, mintha lépten-nyomon a gyerekeket ünnepelték volna, mert valahogy mindig kiderült, az az év az övék. És ennek máig vannak nyomai Szolnokon is.

A Szoborpark további képei