vendégoldalAztaQ és The Voice

2023. november 29.

A Crescendo Selecta nyerte a szolnoki AztaQ könnyűzenei tehetségkutatót, majd az Öröm a Zene döntőjében Újfalusi Gábor-díjban részesületek. Énekesük azóta második helyen végzett a The Voice című tehetségkutatón. Kovács Alizzal még tévés szereplése előtt beszélgettünk, elsősorban a zenekaráról.
tovább

 

Kecskeméti hangszergyűjtemény

2023. november 23.

A kecskeméti régi mozi nem lelakatolva pusztul, és nem is akarnak a helyére egyen társasházat építeni. A kecskeméti egykori Városi mozi ma egy magángyűjteményből lett, városi fenntartású kis múzeumnak ad otthont. A Leskowsky hangszergyűjteménynek, amiből csak egy van az országban.
tovább

 

Szálljanak be a Meseautóba!

2023. november 10.

Vidéki színházban még nem láttam olyat, hogy az előadás végén hosszan és állva tapsol a közönség. Kecskeméten, a Meseautó tapsrendjénél nemcsak a szemem láttára történt, de csatlakoztam is. Szente Vajkék ugyanis vállalhatóan, profin és szórakoztatóan zenésítették meg a klasszikus Meseautót.
tovább

 

A Crescendo Selecta nyert Szolnokon

2023. október 04.

A Crescendo Selecta nyerte a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatót, amit szeptember 30-án rendeztek a szolnoki Tisza moziban. A Székesfehérvárról indult formáció ezzel jogot szerzett arra, hogy részt vegyen az Öröm a Zene országos döntőjén, amit október első hétvégéjén rendeznek Gyálon.
tovább

 

Hat zenekar a Tisza moziban

2023. szeptember 29.

Hat zenekar lép a Tisza mozi színpadára szeptember 30-án délután a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatón. A délután egykor kezdődő, nyilvános programban a Crescendo Selecta, a Gedeon Reflects, a Heron Lane, a KabinLáz, a Klisé és Lovas Juci küzd az Öröm a Zene döntőjébe jutásért.
tovább

 

Nemcsak függőleges kert

2023. szeptember 08.

Milánó egyik új látványossága a függőleges kert, ami kis túlzással "csak" két toronyház rengeteg, a korlátokon túlnyúló növényekkel dúsan beültetett terasszal. A turistamágnessé lett épületek azonban nem lógnak ki a környezetükből, mert a milánóiak tudják, várost fejleszteni telkenként nem lehet.
tovább

 

Robert Capa hazatért

2023. augusztus 25.

A Milicista halála című, a spanyol polgárháborúban Friedmann Endre, azaz Robert Capa által készített, valóban világhírű fotó, az életművel együtt végre nemcsak hazatért, de méltó kiállítást is kapott a tíz éve létrehozott, róla elnevezett központban. Robert Capa, a tudósító, állandó kiállítás.
tovább

 

Csoda Szolnokon

2023. június 08.

Negyedszázada játszottak utoljára Schwajda darabot Szolnokon. Úgyhogy már azt is egy kisebbfajta csodának tekinthetjük, hogy a színházépítő, és annak idején valóban színházat teremtő drámaíró, rendező, direktor műve a Szigligeti színpadára kerülhetett. Egyetlen estére, román nyelven.
tovább

 

Komédiák Martfűn

2023. június 01.

Véletlenül bukkantam rá. Fullajtár Andrea Karády-estjét régóta meg akartam nézni. Martfűn sikerült. Haumann Petra Karinthyrádájáról viszont most hallottam először, pedig lenyűgöző teljesítmény volt. A Válótársassal viszont mellényúltam. Kicsit fura Komédiás fesztivál Martfűn.
tovább

 

Nekünk is írták

2023. május 23.

Vannak szolnoki vonatkozásai is a Magyar Zene Házában látható Nekünk írták a dalt című, a magyar könnyűzene 35 évét bemutató időszaki kiállításnak, hiszen onnan a Bergendy testvérek sem hiányozhatnak, de akár a Ritmus klubot is említhetnénk. Ez egy elfogult ?reklám? egy kiállításról.
tovább

 

Album

Így közlekedtek
Szolnok közlekedik, anno: 1960. Akár ezt a címet is adhatnánk ennek a Fortepan.hu-n talált régi fotónak. Buszok érkeznek a Kossuth térre, ahol azért még a lócitrom is ott díszeleg az úton, a fekete fiáker mögött.

Az Album további képei
 

AKB

Szavakon túl
Klímaszorongás? Környezettudatosság? Globális felmelegedés? Környezetvédelem? A víz a legfőbb kincs? Vannak nagy szavaink és kifejezéseink, meg van a valóság. A valóság, ami mindig piciben, hétköznapiban, közvetlen közelről mutatja meg, hogy mennyire vesszük komolyan a világ problémáit. Amik a fejünkben nem nálunk jelentkeznek, nem velünk történnek, nem minket érintenek. Még. És addig így is lehet gondolkodni a vízről, a szemétről, a betonról.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Szomorú (?) Krisztus
Szomorú, búsuló, merengő, bánkódó, ülő? Valószínűleg ez az a szobrunk, aminek több neve van, mint amennyi tényszerű adatot ismerünk a születéséről. Az biztos, hogy nem a legöregebb köztéri alkotásunk, ugyanakkor a legrégebb óta ugyanazon a helyen álló.

A Szoborpark további képei