vendégoldalBorítékolható a rekord

2018. január 10.

Néhány nappal a hetedik, szolnoki, újévi tánckoncert előtt már tudható, hogy megdől az eddigi rekord nézőszám, hiszen már a délutáni nyilvános főpróbára is többen váltottak jegyet, mint korábban. A Napszédítők előkészületeiről Kádár Edittel és Tibenszky Moni Lisával beszélgettünk.
tovább

 

Művészetek szintézise

2018. január 05.

A Kodály-emlékév is inspirálója a január 13-ai, Napszédítők című tánckoncertnek, de mint az Izaki Maszahiro városi főzeneigazgatóval és Mihályi Gáborral, a Magyar Állami Népi Együttes szolnoki származású vezetőjével készült páros interjúból kiderül: az alkotók a közönség nyomásának is engedtek.
tovább

 

A hetedik: Napszédítők

2017. november 30.

"Az sem kizárt, hogy egy óriási lavinát indítunk el" - nyilatkozta az első Tánckoncert előtt Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar szakmai vezetője. Ezt ma már biztosan állíthatjuk. Január 13-án, immár hetedik alkalommal töltik meg a Sportcsarnokot, jön a Napszédítők.
tovább

 

Szélesre tárt Váróterem

2017. november 23.

November végén a Zorall, két héttel később a Depresszió és az Iván and the Parazol lép fel a Jubileum téri Váróteremben. Széles a kínálat, amibe a The Biebers éppúgy belefér, mint a Moby Dick vagy az Intim Torna Illegál. Ratkai Miklóssal beszélgettünk a szezonról és a tervekről.
tovább

 

Szigeti jutott eszembe

2017. november 08.

Szerintem azért is turistáskodik az ember, hogy tapasztaljon. A csehországi Český Krumlov egy varázslatos kisváros. Ahol Josef Seidel napfényműtermes házában nekem állandóan a szolnoki Szigeti Henrik jutott eszembe. Meg egy olyan fotómúzeum, ahol a város képes múltja jelenne meg.
tovább

 

Zene, ősz, Hozam

2017. október 19.

Két évtizede rendezi meg az Őszi Művészeti Heteket Szolnokon az Ars-In-Kom. Idén öt különleges koncert várják a kuriózumok iránt érdeklődőket a Hozam Klubban. Bódy Magdi, Szeder, Udvaros Dorottya ugyanúgy ritkán jár Szolnokon, mint Sárik Péter vagy Pribojszki Mátyás.
tovább

 

Kanadai rendezőé a szolnoki fődíja

2017. október 15.

Niobe Thompson Vital bonds (Létfontosságú kötelékek) című filmje nyerte a vasárnap zárult IX. Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál fődíját, illetve a diák zsűri egyik elismerését. Tasnádi István Memo című tévéfilmje is két elismerést kapott a szolnoki seregszemlén, ahol 9 ország 26 filmje versengett.
tovább

 

Radványi premier Szolnokon

2017. október 05.

Magyarországon eddig nem vetített Radványi Géza film is szerepel a kilencedik Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál kísérőprogramjában. Az egy hét múlva a TISZApART moziban kezdődő mozgóképes eseményre közel 200 vendéget, köztük 60 filmezést tanuló diákot is várnak.
tovább

 

Két film között gondolatokat cserélni

2017. szeptember 25.

Kilencedik alkalommal rendezik meg október közepén, a TISZApART filmszínházban a Nemzetközi Tudományos Filmfesztivált. Az esemény múltjáról, szervezési nehézségeiről, illetve az idei fesztivál különlegességeiről Demeter Istvánt, a házigazda mozi ügyvezetőjét kérdeztük.
tovább

 

Közönségsiker és szakmai elégedettség

2017. június 21.

Tizenegy ország karmesteri és karnagyai tanultak június elején a Szolnoki Szimfonikus Zenekar különleges nyári akadémiáján. A majdnem kéthetes Nemzetközi Karmester- és Karnagy-mesterkurzus beváltotta a hozzáfűzött reményeket: közönségsiker és szakmai elégedettség.
tovább

 

Album

Nők az út mellett
A képet nézve két dologban lehetünk biztosak. Az egyik, a fotó Szolnokon készült. A másik pedig, hogy a képet 1964 után exponálták. De azt hiszem, azt is nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy mit is keres a négy hölgy az út mellett.

Az Album további képei
 
hirdetés A megmozdult világ - 27 szolnoki történet

AKB

Az áram legyen vele!
Vagy egy bénán parkoló autósnak, vagy egy utcán sétáló erős embernek volt útjában ez a Baross utcai, a járda szélére helyezett villanyóra-szekrény. Mindenesetre pár napja elvesztette eredeti alakját és az ajtaja is megadta magát, így szabad préda, avagy potenciális veszélyforrás. Milyen szép lenne, ha az, aki tönkretette, vállalná tettét, és igyekezne, hogy mielőbb visszaálljon a régi rend. Kár, hogy több esély van hosszú ideig így nézni ezt a villanyórát.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

A munka hőseinek emlékére
A Mátyás király út egyik négyemeletes házának sarkán található egy 46 éves emléktábla, aminek a betűi mára szinte teljesen kifakultak. Pedig egy igazi korrajz abból az időből, amikor nemcsak a történelem és a művészet nagyjai kaphattak emléktáblát, hanem a kétkezi melósok is.

A Szoborpark további képei