arcOKNincs cukorból

2024. március 13.

El nem tudná képzelni, hogy a színház helyett mást csináljon, pedig, amikor csak kisebb szerepeket kapott, szerzett egy gyógypedagógus és logopédus diplomát. Két kislány anyukájaként játszik, és ha teheti, naponta fut. A Függönyt fel! próbái közben Sárvári Diánával beszélgettünk.
tovább

 

Akár Suzanne...

2024. február 08.

Pertics Villő négy éve gyakornokként érkezett a szolnoki társulathoz, ahová a diploma megszerzése után le is szerződött. Ebben az évadban már láthattuk az Eldorádóban és a New Yorki- komédiában, most pedig Suzzane-t alakítja a Figaro házasságában. Nemcsak Suzanne-ról beszélgettünk.
tovább

 

Felfedezte és megszerette

2024. január 10.

Amióta a Damjanich János Múzeum művészettörténésze, jelentősen nőtt a publikációi és az általa megnyitott kiállítások száma. Képiró Ágnes szerint ez az itteni nyugodt légkörnek is köszönhető. Beszélgetésünkből kiderült, Kass János grafikus munkássága mellett sok mindennel foglalkozik.
tovább

 

Véletlenül. A legfontosabb. Élményt jelentsen!

2023. december 05.

Vörös Róbert 40 éve szerződött először Szolnokra, 2021 óta dramaturgja a társulatnak. December 8-án azonban ismét rendezőként mutatkozik be, hiszen Forgách András Tercett című darabját állítja színpadra a Szín-Mű-Helyben. A díszletet és jelmezeket is tervező rendezővel beszélgettünk.
tovább

 

Nem a festéktől, hanem belülről

2023. november 15.

A tavalyi Liliomfi Erzsikéjeként és az idei Lila ákác Hédijeként is kiemelkedőt alakított az éppen a Hajmeresztő című darab fodrászlányát próbáló Cseke Lilla Csenge. A különleges premier előtt a pályakezdéséről és a Szolnokra kerüléséről is beszélgettünk a fiatal színésznővel.
tovább

 

Még minden újdonság

2023. szeptember 21.

A Sirályban mutatkozott be, a felújított színház nyitóelőadásán főszerepet játszott, és ez az évad is így indul. Azt mondja, neki a könnyed a nehezebb. Nem akar belekényelmesedni a sikerekbe és azt keresi, amiből tanulhat. Csákvári Krisztiánnal beszélgettünk a Lila ákác bemutatója előtt.
tovább

 

Itt máshogy süt a Nap

2023. április 27.

Tanít Szolnokon, Budapesten, Zágrábban, Ljubljanában és már Olaszországban is. Szolnokon hetente kétszer gyerekek várják a balettóráit, a Magyar Táncművészeti Egyetemen 17 fiatal évfolyamvezető balettmestere. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Szitt Melindával beszélgettünk.
tovább

 

Mentorokból kollégák

2023. március 22.

Fűrész Róbert lesz a Koldusoperában, de idén játszott a Liliomfiban, Az egy lócsiszár virágvasárnapjában is, és már próbálja Vallért a Fösvényben. Több mint 12 éve állt először a Szigligeti színpadán, pedig csak két éve diplomázott és idén lett a társulat tagja. Polgár Kristóffal beszélgettünk.
tovább

 

Egykori szolnokiak (2.): Szakácsi Sándor

2023. február 22.

Évekkel később úgy emlékezett, Totó kutyaként annyira szerették a szolnoki gyerekek, hogy a színház előterében olykor mozdulni sem tudott tőlük. Én is köztük lehettem, mert egy hangkazetta bizonyítja, mennyire tetszett az 1974-es szolnoki Óz. Szakácsi Sándor második szolnoki szerepe.
tovább

 

Egykori szolnokiak (1.): Mensáros László

2023. január 25.

Ült Rákosi és Kádár börtönében is mielőtt 1961-ben a Szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződhetett. Csak három évig volt tag, és közben nemcsak rendezett, de egyik első fellépője volt az Árkád irodalmi kávéháznak, ahol útjára indította legendás, több mint ezer előadást megélt önálló estjét.
tovább

 

Album

A Dami helye
A mellékelt képeslap készülhetett volna akár a jövőben is, amikor a Dami helyén kialakított park növényei majd beállnak. Időutazásról azonban nincs szó. A fotót a Dami terjeszkedése előtt készíthették.

Az Album további képei
 

AKB

Apró figyelmetlenség
Mikor lettünk beoltva gondolkodás ellen? Egy rendelő felújítása mindig öröm. Szandaszőlősön is. A bekerítést ugyan meg tudom érteni, de van vele problémám. Adott esetben a bezárt kerítéskapu és a bejárati ajtó közötti távolság. Merthogy felújítás ide, drága beruházás oda, maradtak az ajtóra ragasztott tacepaók. Rajtuk a rendelési idővel. Ami a kerítésen túlról elolvashatatlan. Ha már kerítésre futotta, egy vállalható hirdetőtábla sokba került volna? Apró, de hasznos figyelmesség lenne.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Mikor, mi a Hősök terén?
Nem tudjuk, pontosan mikor állították fel és mikor bontották el. Nagyjából négy és fél évtizeden keresztül állt a Hősök terén, az SZTK előtt a talán "szovjet katonai emlékmű", aminél olykor évente négyszer is koszorúztak. Főleg, mert közel másfél évtizedig ez volt a helyi felszabadulási emlékmű is.

A Szoborpark további képei