NaplómKócosabb lesz Szolnok

2021. szeptember 21.

Györgyike, nem ebben maradtunk! Augusztus végén még azt mondtad, hogy karácsony előtt vagy legkésőbb januárban újra beülhetek a székedbe. A városból, belőlem, meg azt hiszem, sok szolnoki férfiból vittél magaddal valamit. Nem vigasztal, hogy az égiek jól fésültebbek és jobban értesültek lesznek.
tovább

 

A beszakadt úttest margójára

2021. szeptember 15.

Szolnok belvárosában, a Madách utca közepén, szeptember 14-én délután egy soktonnás, építőanyagot szállító kamion alatt beszakadt az úttest. Az inkább felelőtlen károkozásnak nevezhető baleset ismét kérdéseket vet fel. Ki a felelős azért, hogy ez megtörténhetett? És ki fizeti a károkat?
tovább

 

Szolnoki troll-iskola

2021. szeptember 08.

Dán kutatók szerint, aki "online seggfej, az valószínűleg offline is az". Egy magyar megfigyelés szerint: ha régen hülye voltál, csak a környezeted tudta, ma viszont a közösségi oldalak segítségével világgá is kürtölheted. Mindez a szolnoki trollokra is igaz, akikre ráférne egy kis tanulás.
tovább

 

Épül és pusztul

2021. szeptember 02.

Szolnok belvárosának a "határainál" a legtöbb helyen kint van a 3,5 tonnásnál nehezebb teherautók behajtását korlátozó tábla. Általában a "kivétel célforgalom" vagy "kivétel engedéllyel" kiegészítések nélkül. A beruházókat és kivitelezőket ez nem érinti. Ők építenek, a közvagyon meg pusztul.
tovább

 

A hang zavar

2021. augusztus 24.

A négy év kihagyás után újra megrendezett ArtJáró szervezőjét majdnem rendőrök vitték el az első éjszaka. A lassan két évtizedes szolnoki múltra visszatekintő Gitármánia táborban is megjelentek a zaj miatt a járőrök. A Hild téren tartott Deák Bill koncertből is polémia lett. Nincs megoldás?
tovább

 

Szokásos nyár

2021. július 01.

Tizenegy év után már hagyomány, hogy a blogSzolnok nyári szünetre megy. Július 1-től augusztus 20-ig nem kerülnek fel új cikkek az oldalra, csak az idei év bejegyzéseinek tematikus ismétlése lesz. Kell egy kis feltöltődés, pihenjenek, és néha olvassanak korábbi bejegyzéseket!
tovább

 

Marad a saját levünk

2021. június 25.

Napok óta rekkenő a hőség. Közben lassan eltűnik Szolnok alól a Tisza. Máshol kincset érő ivóvizet szórunk szét. A fáink állnak vesztésre. A forróságnak jobb a PR-ja, mint a hóesésnek és a felhőszakadásnak, hisz nem követelünk azonnali megoldásokat. Tétován tűrünk és maradunk a saját levünkben.
tovább

 

Parkoló

2021. június 14.

Az egykori Tüdőkórház néhai kertjének helyén pár hete adták át az Ormos Imréről - tudja már, még valaki, ki volt ő? - elnevezett parkot. Ez az első olyan szolnoki közpark, amely teljes egészében bekerített, nyitják, zárják, személyzet gondozza. És amit előbb adtak át, minthogy elkészült.
tovább

 

Rezsi és covid

2021. június 01.

A tavasznak van egy visszatérő momentuma felénk. A közműszolgáltatók ilyenkor olvassák le a mérőórákat, és mivel havi átalányt fizetünk, ebben az időszakban érkeznek a túlfogyasztás kiegyenlítéséről a számlák. Idén ezt úgy is megfogalmazhatnám, hogy most fizettem meg a vírus pluszköltségeit.
tovább

 

Számonkérés vagy szolgáltatás?

2021. május 25.

A Tiszaparti sétány a hétvégi reggeleken szemétben és üres üvegekben úszik. A Tiszaparti sétányon az péntek-szombati igénybevételhez képest nagyon kevés kuka van, mellékhelyiségről nem is beszélve. Kérdés, hogy számon kérő vagy szolgáltató város Szolnok?
tovább

 

Album

Fellobogózott Szapáry
Nézem ezt az 1907-ben postára adott szolnoki képeslapot, és azon tűnődöm: az előző századforduló óta hányszor változott meg a Szapáry út páratlan oldala. Miközben a szemközti oldal szinte alig lett más. Legalábbis, ha Szolnok egykori korzójának a Baross utca felőli végét nézegetjük.

Az Album további képei
 

AKB

Bunkómegálló
A képen nem parkoló, hanem a Szapáry utcai buszmegálló látható. És persze nem buszok, hanem személyautók lettek megörökítve, amelyek között csak annyi a különbség, hogy az első csupán pár percre, a második néhány másodpercre, a harmadik pedig jóval hosszabb ideig várakozott ott. Szolnokon nincs már ebben semmi különös. Mondhatni, itt ez a természetes. Pár másodperccel a fotózás előtt a szabálytalankodók miatt egy csuklós busz nem fért be ebbe a megállóba. A sofőr mit tehetett? Elállta a Szapáry forgalmát. És a mögötte jövő autók? Hát így élünk mi Szolnokon.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Melósok emlékére
A Tiszaliget bejáratánál álló Olajbányászok című, idén 30 éves alkotás 2008-ban került a mai helyére a Baross utcából. Alkotója az a haláláig a Művésztelepen élő Szabó László, akinek valószínűleg a legtöbb köztéri szobra látható ma Szolnokon.

A Szoborpark további képei