FelénkEz a hajó elment (6): Megváltozott világ

2024 május 23

Nem azért lett bulizóktól kevésbé hangos Szolnok belvárosa, mert a négy és fél évvel ezelőtti közmeghallgatás előtti felvetésem megértő füleket talált, hanem mert kiürül, elöregedik a város, ráadásul megváltoztak a szórakozási szokások is. Lehet, hogy most kellene felkészülni a jövőre?
tovább

 

Ez a hajó elment (5.): Innováció közösen

2024 május 16

Tegyük fel, holnap megjelenik Szolnokon egy befektető, aki akár nálunk is létrehozna 200 irodai - programozóknak, banki ügyintézőknek - munkaállomást, ha nagyon gyorsan alkalmas épületet és vagy 50 minőségi lakást mutatunk neki. Ilyenkor lenne jó egy közérdekű ingatlankataszter.
tovább

 

Ez a hajó elment (4.): Közünk a beruházásokhoz

2024 május 09

"Mi épül Szolnokon?" Jó lenne erről tudomást szerezni a dózerolás előtt, de legalább az évekig tartó építkezés közben, mert ma, ha egy beruházásnál baj van, senki nem tudja, kinek kellene szólni. Néhányan már tesznek ki táblát, de Szolnokon még mindig nem kötelező a lakosság tájékoztatása.
tovább

 

Ez a hajó elment (3.): A múltunkkal

2024 május 02

"Épített örökségünk védelme" fontos volt 2019-ben (is), amikor hivatalba lépett a jelenlegi képviselőtestület. Elbontott Lestyán-ház, üres telkek a Mária utcában, Nemzeti szálló, Tisza szálló, elképesztő üzlet homlokzatok, vállalhatatlan új házak. Ez a hajó nem elment, de vissza is fordult.
tovább

 

Ez a hajó elment (2.): Mint a galambok

2024 április 25

"A közgyűlés tagjai élő és rendszeres kapcsolatot tartsanak a választókkal." A 2019-ben megválasztott közgyűléssel szemben ez volt a második elvárásom. Négy és fél év alatt saját önkormányzati képviselőm egyetlen fórumáról vagy fogadóórájáról sem esett be hozzám információ.
tovább

 

Ez a hajó elment (1.): Képviselők a szolnok.hu-n

2024 április 18

"A város honlapja többet áruljon el a közgyűlés tagjairól és munkájukról." A 2019-ben új szolnoki közgyűléshez anno volt tíz kérésem, köztük ez. Tudom, a kívánságműsor nálunk a választásig tart. Nincs kétségem, hogy ez a testület már nem tesz csodát, úgyhogy inkább ismét számot vetek.
tovább

 

Még vagy már csak 60 nap

2024 április 10

Szolnokon még mindig csak egy-egy kerítésfestés, öltönyös segédmunkás, hirtelen legalább fotókon fontossá lett kulturális esemény árulja el, hogy hatvan nap múlva új önkormányzatot is választhatunk. Sehol egy plakát vagy hivatalos bejelentés. Igaz, ez utóbbi május 6-ig még ráér.
tovább

 

Idén sem csobbanunk a Ligetben

2024 március 06

A Tiszaligeti strand 95%-ban elkészült, de idén jó, ha a műszaki átadásig sikerül eljutni. A teljes befejezéshez ugyanis még kellene egymilliárd forint, aminek előteremtésén a város polgármestere és országgyűlési képviselője is dolgozik. Mindezek a Szolnok TV egyik műsorában hangzottak el.
tovább

 

Ha sírni, ha nevetni

2024 február 27

Ha nem ront ránk ilyen korán a tavasz, biztosan kevesebbet kujtorgok a városban, a Tiszavirág-híd környékén. Ha meg nem fejlődik ilyen szédületes tempóban a technika, nem lapul folyamatosan a zsebemben fényképezőgép. Hárítok! E két "ha" miatt született ez a kis galéria.
tovább

 

A hídon átmenni

2024 február 01

Tizenhárom éve adták át, három éve az ország legszebb hidjának választották, 2022 és 2023 őszén is végeztek rajta felújítási munkákat. A hídra felvezető rámpák viszont mára úgy néznek ki, mintha római örökségek lennének vagy ott zajlott a szolnoki csata. Tizenhárom évet nem bírt a burkolás.
tovább

 

Album

Szolnokról Pécsre
Hogy mit csinálhatott Bódis Ferenc 1934 tavaszán, Szolnokon, ebből az egyetlen képeslapból nem derül ki. Az viszont igen, hogy hosszabb időre tervezhette a távollétét, mert tiszta ruhákat kért szüleitől. Emellett pedig elégedettnek is tűnt, hiszen három nap alatt 70 pengőt keresett. Érdekelte vajon a képeslap, amin Pécsre küldte üzenetét?

Az Album további képei
 

AKB

Tiszaligeti félmunka
Szolnok a félmunkák városa. A tiszaligeti Aréna utcában - a pólócsarnok mellet visz a futópályához - nagyjából 3 hónapja ritkították az erdőt, és azonnal aprították a nyesedéket. Aztán hazamentek a legények. A nyesedékhalmok egy része pedig azóta is ott rohad az út szélén. A fűrészre, az aprítógépre volt pénz, a szállításra nem? Vagy más dolga lett volna? Netán ez valami terv? A város rendjéért felelősek közül 3 hónapja senki nem járt arra? Gyorsan-gyorsan egy képviselőjelölt kamerával szaladjon, mert három hétig még bennük bízhatunk!

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Magányos Gyermekek
Jövőre lesz negyven éves az a három gyerek, akik a város alapításának 900 éves jubileuma óta szemlélik a Dr. Sebestyén Gyula körút és a Városmajor - 1990-ig Vörös Csillag - út kereszteződését. A kis szobor beleolvad a környezetébe, talán fel se tűnne, ha a puha mészkő elfogyna.

A Szoborpark további képei