KérdezemÉvindító Cimbaliband

2018 január 11

Idei első koncertjét a szolnoki Tisza moziban adja január 13-án a Cimbaliband, akiket nemcsak fellépések sora fűzi a városhoz. Az egykor a Tisza Táncegyüttest is kísérő, névadó zenekarvezetővel - Unger Balázzsal - a szolnoki koncert mellett a készülő lemezről és az idei tervekről is beszélgettünk.
tovább

 

Ivánék újra Szolnokon

2017 december 08

Az elmúlt évek legsikeresebb hazai koncertzenekara, komoly nemzetközi karrierrel a hátuk mögött. Több fellépésből álló európai turné után érkeznek újra Szolnokra. December 9-én a Váróteremben lép fel az Iván & the Parazol. Az énekes Vitáris Ivánnal beszélgettünk.
tovább

 

Először a Viszkisről

2017 november 21

Ambrus Attiláról, a Viszkisről a napokban jelent meg két, egykori, szolnoki újságíró, Kardos Ernő és Gyuricza Péter könyve. A Viszkisről szóló első könyv átdolgozott és bővített kiadása kapcsán Kardos Ernővel beszélgettünk. Nemcsak a könyvről, Szolnokról is.
tovább

 

Mindenki életéről

2017 szeptember 19

Radó Denise rendezésével indul az évad a Szín-Mű-Helyben. Az amerikai Marsha Norman Jóccakát, anya... című drámáját Lugosi Claudiával és Jankovics Annával állítja színre. Az évek óta dédelgetett darab születése mellett az évadról is beszélgettünk a színész-rendezővel.
tovább

 

Szolnoki Dal Napja

2017 szeptember 14

Összefognak a szolnoki zenészek a szolnoki könnyűzene fejlődéséért. Ennek első lépése a szeptember 16-ai koncert, amelyen 14 formáció lép fel a Tisza mozi két színpadán. A kezdeményezésről, a hozzá kapcsolódó fórumról Bujdosó Lászlót, a Szolnok Dal Napja egyik szervezőjét kérdeztük.
tovább

 

A múltban őgyelegni

2017 augusztus 29

A szolnoki kötődésű Benedek Szabolcsnak idén már két könyve jelent meg, egy a Beatlesről, egy pedig A fiumei cápa címmel a mai Rijeka száz évvel ezelőtti világáról. Ezúttal az Adria-parti városban játszódó, valós személyeket és történéseket is felvonultató regényéről beszélgettünk.
tovább

 

Közelebb a misszió

2017 augusztus 22

Még két koncertet ad a Parti-Túra keretében a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. A 22-ei, szandaszőlősi és a 25-ei, Kossuth téri koncertek előtt Kádár Editet, a zenekar kommunikációs munkatársát kérdeztük az idén hatodik alkalommal megrendezett Szolnoki Szimfonikus Nyárról.
tovább

 

Beatles az imázs mögött

2017 augusztus 11

Alig egy hónapja jelent meg a Benedek Szabolcs, József Attila-díjas író Beatles vágatlanul című új könyve. A Szolnokon érettségizett szerző ezúttal nem regénnyel, hanem kedvenc együttesének, kevésbé ismert, valós történeteit rendezte kötetbe. Az íróval új könyvéről beszélgettünk.
tovább

 

Szolnok szép, csak

2017 augusztus 10

Huszonöt szolnoki témájú festményét mutatja be Osman Sari "A város, ahol élek" című kiállításán, az ANKK Agóra Tabák Galériájában. Az isztambuli születésű, de lassan három évtizede köztünk élő festőművésszel a május 7-ig látogatható tárlat apropóján Szolnok szépségeiről is beszélgettünk.
tovább

 

Szolnoki fejlesztések a 20-as években

2017 augusztus 09

"Egy darab Európa a magyar síkság közepén" - Idegenforgalmi-fejlesztési törekvések Szolnokon a két világháború között címmel tart előadást Fülöp Tamás történész március 29-én a Levéltárban. A Levéltári esték következő témájáról az intézmény korábbi igazgatójával beszélgettünk.
tovább

 

Album

Négy évtizede a Tabán
Nem lepődnék meg, ha egyszer kiderülne, hogy a Kilencszáz éves Szolnok című album képei közül Palicz József Tabán című rézkarca készült utoljára. A magyarázat igen kézenfekvő lenne: a képen a Szolnok Ispán körút panelsorai már mind állnak.

Az Album további képei
 
hirdetés A megmozdult világ - 27 szolnoki történet

AKB

Az áram legyen vele!
Vagy egy bénán parkoló autósnak, vagy egy utcán sétáló erős embernek volt útjában ez a Baross utcai, a járda szélére helyezett villanyóra-szekrény. Mindenesetre pár napja elvesztette eredeti alakját és az ajtaja is megadta magát, így szabad préda, avagy potenciális veszélyforrás. Milyen szép lenne, ha az, aki tönkretette, vállalná tettét, és igyekezne, hogy mielőbb visszaálljon a régi rend. Kár, hogy több esély van hosszú ideig így nézni ezt a villanyórát.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

A munka hőseinek emlékére
A Mátyás király út egyik négyemeletes házának sarkán található egy 46 éves emléktábla, aminek a betűi mára szinte teljesen kifakultak. Pedig egy igazi korrajz abból az időből, amikor nemcsak a történelem és a művészet nagyjai kaphattak emléktáblát, hanem a kétkezi melósok is.

A Szoborpark további képei