KérdezemEz egy regény, hangsúlyosan az

2018 június 14

Kádár hét napja címmel jelent meg az Ünnepi könyvhétre, a Helikon Kiadó gondozásában Benedek Szabolcs új regénye. A szolnoki kötődésű, József Attila-díjas író új könyvének születéséhez némileg a megyei tanács épületében egykor látható emléktáblának is köze van. Az íróval beszélgettünk.
tovább

 

Visszaköszönő öninterjú

2018 június 06

Az Ünnepi könyvhét szolnoki programjában mutatjuk be második novelláskötetemet a Verseghy könyvtárban. Gondoltam, a blogSzolnokon is illik beszámolni a Visszaköszönés című könyv megszületéséről. Mivel azonban ezt az oldalt egyedül csinálom, magammal kellett interjút készítenem.
tovább

 

Veterán invázió várható

2018 május 29

Ezen a hétvégén ismét veterán autók és motorok rajzanak Szolnokon és környékén, mivel 2008 óta kilencedik alkalommal rendezik meg a Közép Tisza-vidéki Veterán Jármű Találkozót és Túrát. A háttérről és a járgányok felbukkanási helyéről a szervező klub titkárát, Lukács Alajost kérdeztük.
tovább

 

Alig négy hét és...

2018 május 23

Négy hét múlva már zajlik a XIII. Tiszavirág Fesztivál, szervezői a zenei program összeállításánál a fesztiválközönségre és nem a koncertlátogatókra figyeltek. A jó zenék mellett természetesen lesz bor, sör, pálinka, mozi a Békás szökőkútnál, színház és rétes is. Kovács Ákossal beszélgettünk.
tovább

 

Újra fesztivál a Hozamban

2018 április 10

Öt különleges program a következő öt hétben, ismét a Hozam Klubban. Az Ars-In-Kom által immár hagyományosan életre hívott tavaszi fesztiválon Polyák Lilla, Malek Andrea, Hirtling István, Papa Fleigh és egy különleges citerazenekar is közönség elé lép. Vass Lajos ötletgazdát kérdeztük.
tovább

 

A guanóbarna trezortól

2018 március 27

Bolondok napjának előestéjén lép ismét a szolnoki közönség elé a polgárpukkasztó Robinzon Cirkusz zenekar. A hó végére is tekintettel lévő belépőjű bulinak a Tisza mozi ad helyet, ahol a koncert bevezetőjeként egy koncert-krimi filmet is láthat a közönség. Spanyiel Péterrel beszélgettünk.
tovább

 

Damjanich nyomában

2018 március 01

Tizenegyedik alkalommal lehet a szolnoki csatát megnyerő Damjanich tábornok katonáinak a nyomába eredni, a Szolnokra vezető hadiút egy részét bejárni. A "Vörössipkás túra" kitalálójával, szervezőjével és túravezetőjével, Szekeres Ferenccel beszélgettünk a március 3-ai programról.
tovább

 

A vers a miénk

2018 január 31

Szolnoki ötlet, szolnoki különlegesség és immár tízedik alkalommal rendezik meg a Megaverset, aminek döntőjét idén is a magyar költészet napján tartják. Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Szolnok TV közös versenyéről Zombori Tímea főszervezővel beszélgettünk.
tovább

 

Évindító Cimbaliband

2018 január 11

Idei első koncertjét a szolnoki Tisza moziban adja január 13-án a Cimbaliband, akiket nemcsak fellépések sora fűzi a városhoz. Az egykor a Tisza Táncegyüttest is kísérő, névadó zenekarvezetővel - Unger Balázzsal - a szolnoki koncert mellett a készülő lemezről és az idei tervekről is beszélgettünk.
tovább

 

Ivánék újra Szolnokon

2017 december 08

Az elmúlt évek legsikeresebb hazai koncertzenekara, komoly nemzetközi karrierrel a hátuk mögött. Több fellépésből álló európai turné után érkeznek újra Szolnokra. December 9-én a Váróteremben lép fel az Iván & the Parazol. Az énekes Vitáris Ivánnal beszélgettünk.
tovább

 

Album

Tanár úr jókívánsága
Dr. Ferencsik főgimnáziumi tanár urat nagyon szerethették egykori tanítványai. Legalábbis erre utal, hogy a Zomborról Szolnokra került pedagógusnak újévi jókívánságot küldtek volt diákjai, amire ő válaszul egy szép, szolnoki lapot küldött. A boldog békeidők utolsó előtti évében járunk.

Az Album további képei
 

AKB

Hirdetés és kábel
Nem tudom meggyőzni magam arról, hogy bárhová, bármilyen reklámot ki lehet helyezni. Szerintem vannak helyek..., de ezzel mindig egyedül maradok, úgyhogy "örömmel" nézem, honnan került a város kocsmájába TV a VB-re. De, ha már ennyire igényes az úri közönség... A piros molinót kitakaró egykori hirdetőtábla helyén maradt kábelkígyó is csak engem zavar? Amíg valakinek baja nem lesz. Van gond, nem mondom...

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Az egyik legismertebb "szolnoki"
A Monarchiában született, az első világháború végén szerzett orvosi diplomát, a koalíciós évek utolsó pillanatában lett akadémikus, a Rákosi-korban tanszékvezető egyetemi tanár, hogy 1959-ben munka közben érje a halál. Rendszerek jöttek, rendszerek mentek Hetényi Géza orvosi munkássága megkérdőjelezhetetlen maradt. 45 éve köztünk "él".

A Szoborpark további képei