[vendegoldal]

A Crescendo Selecta nyert Szolnokon

2023. október 04.

A Crescendo Selecta nyerte a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatót, amit szeptember 30-án rendeztek a szolnoki Tisza moziban. A Székesfehérvárról indult formáció ezzel jogot szerzett arra, hogy részt vegyen az Öröm a Zene országos döntőjén, amit október első hétvégéjén rendeznek Gyálon.

A Meg egy cukorka, a Carson Coma és a tavalyi nyertes Cloud Factory után a Székesfehérvárról indult, de ma már a főváros felé orientálódó hattagú Crescendo Selecta is elmondhatja magáról, hogy megnyerte az AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatót. A 2023-as versenynek a szolnoki Tisza mozi adott helyet, ahol a nevező zenekarok közül - a szervezők előzetes válogatása után - öt együttes és egy szólóprodukció léphetett színpadra. Az Andrásik Remo, Cserfalvi Zoltán, Horváth Gergely, Farkas Róbert, Maróthy Zoltán és Pap Béla alkotta zsűri (a mellékelt képen - a szerk.) a másfél éve alakult, jazzes motívumokkal fűszerezett neo-soul, pop, funky és R&B stílusú dalokat játszó Crescendo Selectát juttatta Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből az Öröm a Zene döntőjébe.

A hagyományoknak megfelelően a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatón is átadták az Újfalusi Gábor-díjat, amit minden alkalommal a kiemelkedő zenei tehetséget mutató előadó kaphat meg. Szolnokon a zsűri Ujj Misának, a Heron Lane zenekar basszusgitárosának ítélte az elismerést.

A támogatóknak köszönhetően egyetlen fellépő formáció sem távozott üres kézzel a VII. AztaQ-ról. A szolnoki Denevér Hangstúdióban a KabinLáz zenekar dolgozhat majd az új dalain, a Roland 5000 Hangszerbolt kínálatából a Heron Lane és Lovas Juci válogathat, a Tisza mozi által szervezett ATAFF music fesztiválra a Klisé kapott meghívást, míg a Ceglédi Advent rendezvényein Lovas Juci és a Heron Lane, a jövő évi szolnoki Gulyás Fesztivál rock színpadán pedig a Gedeon Reflects léphet majd fel.

Az AztaQ szervezői elégedetten nyilatkoztak az idei szolnoki tehetségkutatóról, hiszen a tavalyinál kétszer több formáció jelentkezett az itteni megmérettetésre. És, mint a zsűri tagjai is többször elmondták, a Tisza mozi színpadán végül hat olyan fellépőt láthattak, amelyek már bárhol, bármikor megállnák a helyüket. Az Öröm a Zene országos tehetségkutató sorozat várhatóan 2024-ben is folytatódik, így jövőre ismét lehet Szolnokon AztaQ, amatőr zenei tehetségkutató.

(Fotók: Kozma Mihály)

 
hirdetésApache WebSevice - Weboldal készítés, webdizájn, tarhely szolgáltatás

Album

Békebeli főterünk
Szolnok házi ezredének, a 68-as gyalogezred hőseinek emléket állító obeliszken e fotó készítésekor még nem lehetett ott az első világháborúra emlékeztető tábla. Még legalább két év volt a hosszú 19. századból, a békeévekből, amikor Gettler József hírlapelőfizetői irodája kiadta ezt a képeslapot.

Az Album további képei
 
hirdetés

AKB

Apró figyelmetlenség
Mikor lettünk beoltva gondolkodás ellen? Egy rendelő felújítása mindig öröm. Szandaszőlősön is. A bekerítést ugyan meg tudom érteni, de van vele problémám. Adott esetben a bezárt kerítéskapu és a bejárati ajtó közötti távolság. Merthogy felújítás ide, drága beruházás oda, maradtak az ajtóra ragasztott tacepaók. Rajtuk a rendelési idővel. Ami a kerítésen túlról elolvashatatlan. Ha már kerítésre futotta, egy vállalható hirdetőtábla sokba került volna? Apró, de hasznos figyelmesség lenne.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Húsz éve még állt
A Szentháromság téren, körülbelül a Mária utca torkolatával szemben, nagyjából a mai a Cserkészház bejárata előtt húsz évvel ezelőtt még biztosan állt Kamotsay István különleges alkotása. A talán 1974-ben felállított "rozsdaszobor" az elmúlt két évtizedben tűnt el nyomtalanul.

A Szoborpark további képei