[vendegoldal]

A Crescendo Selecta nyert Szolnokon

2023. október 04.

A Crescendo Selecta nyerte a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatót, amit szeptember 30-án rendeztek a szolnoki Tisza moziban. A Székesfehérvárról indult formáció ezzel jogot szerzett arra, hogy részt vegyen az Öröm a Zene országos döntőjén, amit október első hétvégéjén rendeznek Gyálon.

A Meg egy cukorka, a Carson Coma és a tavalyi nyertes Cloud Factory után a Székesfehérvárról indult, de ma már a főváros felé orientálódó hattagú Crescendo Selecta is elmondhatja magáról, hogy megnyerte az AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatót. A 2023-as versenynek a szolnoki Tisza mozi adott helyet, ahol a nevező zenekarok közül - a szervezők előzetes válogatása után - öt együttes és egy szólóprodukció léphetett színpadra. Az Andrásik Remo, Cserfalvi Zoltán, Horváth Gergely, Farkas Róbert, Maróthy Zoltán és Pap Béla alkotta zsűri (a mellékelt képen - a szerk.) a másfél éve alakult, jazzes motívumokkal fűszerezett neo-soul, pop, funky és R&B stílusú dalokat játszó Crescendo Selectát juttatta Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből az Öröm a Zene döntőjébe.

A hagyományoknak megfelelően a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatón is átadták az Újfalusi Gábor-díjat, amit minden alkalommal a kiemelkedő zenei tehetséget mutató előadó kaphat meg. Szolnokon a zsűri Ujj Misának, a Heron Lane zenekar basszusgitárosának ítélte az elismerést.

A támogatóknak köszönhetően egyetlen fellépő formáció sem távozott üres kézzel a VII. AztaQ-ról. A szolnoki Denevér Hangstúdióban a KabinLáz zenekar dolgozhat majd az új dalain, a Roland 5000 Hangszerbolt kínálatából a Heron Lane és Lovas Juci válogathat, a Tisza mozi által szervezett ATAFF music fesztiválra a Klisé kapott meghívást, míg a Ceglédi Advent rendezvényein Lovas Juci és a Heron Lane, a jövő évi szolnoki Gulyás Fesztivál rock színpadán pedig a Gedeon Reflects léphet majd fel.

Az AztaQ szervezői elégedetten nyilatkoztak az idei szolnoki tehetségkutatóról, hiszen a tavalyinál kétszer több formáció jelentkezett az itteni megmérettetésre. És, mint a zsűri tagjai is többször elmondták, a Tisza mozi színpadán végül hat olyan fellépőt láthattak, amelyek már bárhol, bármikor megállnák a helyüket. Az Öröm a Zene országos tehetségkutató sorozat várhatóan 2024-ben is folytatódik, így jövőre ismét lehet Szolnokon AztaQ, amatőr zenei tehetségkutató.

(Fotók: Kozma Mihály)

 
hirdetésApache WebSevice - Weboldal készítés, webdizájn, tarhely szolgáltatás

Album

Házi tudósítás hamis képeslappal
Ezt a szolnoki Tisza-part "meghamisított" képével kiadott anzikszot a nevezetes 1933-as Széchenyi emlékhajózás egyik újságíró résztvevője küldte a feleségének Visegrádra. A három szolnoki templom előtt úszó hajóról nem nehéz megállapítani, hogy azt később montírozták képre.

Az Album további képei
 

AKB

Megfejtések
Ősz van, és hull az elsárgult levél. Mindenki söpörjön a maga portája előtt. Modern sózás, még mielőtt leesne a hó, vagy lefagyna az utca. Gyermek foglalkoztató, mert a száraz leveleket rugdosni jó (felnőttként is). A kép hamisítvány. Jelentsük ki: fotózás helyett inkább söpörnél. De persze az is lehet, hogy megtaláltuk a szolnoki galambürülék eltüntetésének tökéletes módszerét. No söprés, no guano. További megfejtések küldhetők a kiadóba.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Szolnoki Sztálin-szobor
A szobor tervét 1950. április 3-án terjesztette elő Czinege Lajos, későbbi honvédelmi miniszter, akkor épp a Magyar Dolgozók Pártjának megyei szervezőtitkára. A meg nem valósult szobor történetét Cseh Géza és a Majtényi György írta meg, de talán érdemes felidézni és kiegészíteni.

A Szoborpark további képei