Kérdezem

Új helyen váró

2020. szeptember 10.

A szolnoki állómás épületében lévő Váróteremben február 29-én tartották az utolsó koncertet. A vírushelyzet miatt akár újra kinyithatott volna a tizenhárom év működő hely, erre mégsem került sor. A Ratkai Miklóssal beszélgettünk az által szervezett koncertek új helyszínéről.

- Miként ért véget a Váróterem előző szezonja?

- Február 29-én még megtartottuk a Ganxsta Zolee és a Kartel koncertet, utána viszont már jöttek a hírek, hogy a koronavírus miatt nem vagy csökkentett nézőszám előtt lehetne bulikat tartani. Nem akartam kockáztatni, így már a márciusi bulikat is lemondtam, pedig az utóbbi évek egyik legjobb tavaszi programját sikerült összeállítani. Nemcsak darabszámra, de minőségében is nagyon jó programunk lett volna májusig, ám ezt a vírushelyzet teljesen felülírta.

- Mikor derült ki, hogy a 13 éve működő hellyel is gondok lehetnek?

- Ahogy be kellett zárni és lényegében nem volt bevétele a helynek, érződött, hogy bajok lesznek a bérleti szerződéssel. Egy ideig reménykedtünk, de aztán látszott, hogy ellehetetlenülünk, és felmondják a bérletet.

- Tavasszal sokszor beszéltünk arról, hogy keresed a megoldást. Mi minden jött szóba?

- A mai napig reménykedünk abban, hogy visszatérhetünk a régi helyünkre, a szolnoki állomás épületébe. Ugyanakkor nem engedhettük meg magunknak, hogy ne kezdjünk azonnal alternatív megoldásokban gondolkodni. Komolyan mondom, hogy legalább tizenöt szolnoki helyszínt megnéztünk, végiggondoltunk, sőt soknak a tulajdonosával is leültünk tárgyalni. Ebben a néhai Tallinn mozi vagy a MÁV járműjavító kultúrháza épp úgy benne volt, mint azok a helyek, ahol még soha nem rendeztek koncerteket. Mindent meg akartunk próbálni, de sajnos minden helyről kiderült, hogy valami miatt nem lehet oda bulikat vinni.

- Pár hete viszont megjelent a Váróterem közösségi oldalán, hogy ősztől a Jubileum Bowling Centerben, az egykori Szolnok étteremben lesznek általad koordinált koncertek.

- Igen, ők nyújtottak segítséget ebben a nehéz helyzetben, amit ezúton is köszönök. A hely háromszáz néző befogadására alkalmas, nagyon kellemes koncerthelyszín. Ráadásul egy percre van az eredeti helyünktől, így ha valaki nem venné észre a hirdetéseinkben a helyszínváltozást, akkor sem fog lemaradni a koncertjeinkről. Természetesen osztozunk a hétvégéken, hiszen nekik is vannak bulijaik.

- Te milyen koncertekkel készülsz az ősszel?

- Szeptember 18-án egy hip-hop bulival kezdünk, 25-én viszont jön az Auróra, immár hagyományosnak mondható őszi szolnoki koncertje. Októbertől pedig, ahogy a régi helyen, itt is igyekszünk változatos koncertélményeket kínálni, így a 30Y, a Margaret Island, a Zaporozsec éppúgy belefér a programba, mint a Balkán Fanatik, a Nomád, Zorall vagy a Dorothy. Egészen decemberig, a Pokolgép tavaszról elmaradt koncertjének a pótlásáig be vagyunk már táblázva.

- Hogyan készültük a vírushelyzetre?

- Olyan szabályokat vezetünk be, amiket a kormány előír és megfogalmaz. Mindenben be fogjuk tartani az előírásokat vagy az éppen aktuális korlátozásokat.

- És hol lehet majd értesülni a bulikról?

- A Bowling Center felületein és természetesen a Váróterem oldalain, ahol persze jelezzük, hogy a koncertek a Jubileum Bowling Centerben lesznek. Ez talán egy kicsit azt is jelzi, hogy még él bennünk a remény, hogy visszatérhetünk a régi helyünkre, és előbb-utóbb újra lesz Váróterem.

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

Hölgy a parkban
De melyik parkban? Mivel ezt a nem túl jó minőségű képeslapot 1959-ben adták postára, és sok kétségünk nem lehet afelől, hogy maximum néhány évvel korábban készült, érthetetlen, miért maradt le róla a park akkori neve.

Az Album további képei
 

AKB

Régi hirdetések sorsa
Mi lesz a régi reklámokkal? Általában elfelejtsük és/vagy kidobjuk őket. De kinek a dolga kidobni egy elavult vagy leszakadt óriásplakátot? A hirdetésen szereplő cégé? A hirdetést kihelyező vállalkozásé? A táblahelyet bérbeadó tulajdonosé? Gát lévén a gátőré? Vagy a városi köztisztasági cégé? Netán az enyém, ha már észrevettem a Szandai rétre vezető lépcső mellett? Csak azért értetlenkedem, mert a szerintem egyértelmű válasz ellenére is ott éktelenkedik néhány óriási, plakátból gyűrt szemétgalacsin.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Két háború hős orvosa
Minimum hat rendszerben, közel fél évszázadon át szolgálta Szolnokot Dr. Elek István, akinek egykori otthonára július elején került fel a Révi Norbert, szolnoki szobrászművész által készített domborműve. A város egykori tiszti főorvosának arcából két világégés tekint ránk.

A Szoborpark további képei