[vendegoldal]

Hat zenekar a Tisza moziban

2023. szeptember 29.

Hat zenekar lép a Tisza mozi színpadára szeptember 30-án délután a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutatón. A délután egykor kezdődő, nyilvános programban a Crescendo Selecta, a Gedeon Reflects, a Heron Lane, a KabinLáz, a Klisé és Lovas Juci küzd az Öröm a Zene döntőjébe jutásért.

Lezárult a VII. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutató nevezési időszaka. A két-két saját dallal jelentkező formációk közül a szervezők öt zenekart és egy énekest választottak, akik 2023. szeptember 30-án élőben is bemutatkozhatnak a hattagú zsűri előtt a Tisza moziban. Az Öröm a Zene országos tehetségkutató-sorozat Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei versenyének számító AztaQ-n a bejutott formációknak három-három dallal kell bizonyítaniuk a rátermettségüket.

A Crescendo Selecta másfél évvel ezelőtt alakult, saját meghatározásuk szerint neo-soul, pop, funky és R&B stílust játszanak jazzes motívumokkal fűszerezve. A Székesfehérvárról indult, de ma már inkább budapesti banda két dala már többször felcsendült a Jazzy rádióban, és szerepeltek a Petőfi TV-ben is. Első albumuk várhatóan október végén jelenik meg. (1-es kép)

A Gedeon Reflects mai felállásában nagyjából egy éve létezik, stílusuk az akusztikus melodikus vonal és a hard rock szélsőségei között mozog. Idén áprilisban jelent meg első albumuk Sokszor érzed úgy címmel, amihez már hét klip is készült. A bandáról hírt adott korábban a Rockinform és a Petőfi Rádió is, illetve Budapest több kultikus szórakozóhelyén is felléptek már.

A Heron Lane Horváth Áron gitáros, énekes dalszerző multinstrumentalista szólóprojektje, amit olyan zenészek ihlettek, mint Jeff Buckley, a Radiohead és John Frusciante. Első négy dalból álló EP-je Take Me Home címmel jelent meg, amit a Kőbányai Zenei Stúdióban megismert zenészekből álló zenekarral kiegészülve a Három Hollóban mutattak be. (2-es kép)

A püspökladányi KabinLáz jelenlegi felállásában 2022 óta létezik, és azóta újra folyamatosan születnek a később dallá formálható ötletek. Mint magukról mondják: büszkék arra, hogy kizárólag saját dalokat játszanak magyar nyelven, modern rock-metál stílusban. Céljuk pedig, hogy minél több helyen, minél több embernek mutathassák meg élőben a zenékjüket.

A Klisé mai formájában 2022 októbere óta működik, és azóta már felléptek a Három Hollóban, az Ellátóházban, az Esernyősben, szűkebb pátriájukban a sándorfalvai városi napon illetve a szegedi GardenStég-en is. Idén márciusban három dalt rögzítettek stúdióban, köztük az AztaQ-ra is beküldött Nélküled is jó vagyok illetve a Szétestem című szerzeményeket. (3-as kép)

A szolnoki megmérettetés egyetlen szóló énekese Lovas Juci lesz, aki első koncertját 2020-ban adta az A38-on a Carson Coma "előzenekaraként". Dalait alternatív pop műfajba sorolja, amelyekkel több tehetségkutatón és koncerthelyszínen is bemutatkozott már. Tervei között szerepel, hogy szólóprojektjét zenekarral egészíti ki.

A hat formáció 2023. szeptember 30-án, az eredetileg tervezettől eltérő helyszínen, a szolnoki Tisza moziban lép majd az Andrásik Remo, Cserfalvi Zoltán, Farkas Róbert, Horváth Gergely, Maróthy Zoltán és Pap Béla alkotta zsűri elé. Várhatóan fél öt körül derül ki, hogy az AztaQ hat résztvevője közül ki jutott tovább az október 7-8-án, Gyálon rendezendő Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjébe, ahol a hasonló megyei és fővárosi versenyek legjobbjai között mutathatják majd meg magukat. Az Öröm a Zene győztese az NKA Hangfoglaló Programnak köszönhetően 4 millió forintos támogatásba részesül, amiből többek között lemezt is készíthet. (4-es kép)

 
hirdetésApache WebSevice - Weboldal készítés, webdizájn, tarhely szolgáltatás

Album

Volgák és Moszkvicsok
Óriási a forgalom Szolnok megye székhelyén. Olyannyira, hogy a megyei tanács székháza előtt araszoló Volgák és Moszkvicsok között rendőrnek kell átsegítenie a gyalogosokat a zebrán. A fejlődő várost megörökítő fotós pedig halált megvető bátorsággal áll a két sáv között.

Az Album további képei
 
hirdetés

AKB

A parkolás minden előtt
Ausztriában így szokás. Vagy, akinek ilyen autója van, annak így kell, szabad, lehet. De hagyjuk meg annak a lehetőségét is, hogy a kiállított autókat parkoló autóknak nézte a Helyi Termékek Vására idején a sofőr. Persze az sem kizárt, hogy terméket hozott. Vasárnap délelőtt, amikor nem gond Szolnokon parkolni. Igaz, lehet is bárhogyan, mert rendőr nem járt arra. Nincs itt semmi látnivaló! A haza meg a parkolás osztrák rendszámmal is minden előtt.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Szolnoki Sztálin-szobor
A szobor tervét 1950. április 3-án terjesztette elő Czinege Lajos, későbbi honvédelmi miniszter, akkor épp a Magyar Dolgozók Pártjának megyei szervezőtitkára. A meg nem valósult szobor történetét Cseh Géza és a Majtényi György írta meg, de talán érdemes felidézni és kiegészíteni.

A Szoborpark további képei