[vendegoldal]

A Klisé nyerte a szolnoki AztaQ-t

2024. június 03.

A Klisé együttes képviselheti az idei Öröm a Zene tehetségkutató döntőjében Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét, hiszen a június 1-jén Szolnokon rendezett AztaQ-n őket találta a legjobbnak a verseny zenészekből álló zsűrije.

Öt formáció állhatott a IX. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutató verseny színpadára a szolnoki Tisza moziban június 1-jén. A nincs kilincs, a TOBENZO, a Klisé és a Pulse mellett Urbán Géza énekes-gitáros tehetett kísérletet arra, hogy az Öröm a Zene Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tehetségkutatójáról az őszi, országos döntőbe jusson. Az NKA Hangfoglaló Program által delegált Horváth Gergely (rádiós, podcaster), Kirschner Péter (zeneszerző, zenész), az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozót vezető Andrásik Remo, illetve a rendezők által felkért Ádori Péter, rádiós valamint Pap Béla, szolnoki rockmindenes által alkotott zsűri végül úgy döntött, hogy a Klisé képviselheti az AztaQ-t az Öröm a Zene mezőnyében. (A képen a IX. AztaQ zsűrije, résztvevői és szervezői /Fotó: Kozma Mihály)

A Klisé tulajdonképpen Molnár Aliz (ének) és Bagi Bálint (gitár) - mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzképzésének hallgatói - 2022 végén alapított formációja, amely már tavaly is indult a szolnoki AztaQ-n. Az idei megmérettetésnek új tagokkal - Arató Illés (dob), Vörös Zsolt (basszusgitár), Korbeli Ferenc (gitár) - vágott neki a Klisé, akik egyébként túl vannak már egy erdélyi miniturnén, több budapesti és fővároson kívüli koncerten, illetve nemcsak a zenei platformokon hallhatók a dalaik, de a Szétestem című a Petőfi Rádió rotációjába is bekerült. (Bagi Bálint és Molnár Aliz a IX. AztaQ színpadán /Fotó: Kozma Mihály)

A IX. AztaQ zsűrije nemcsak az Öröm a Zene döntőjébe való bejutásról dönthetett, hanem a legígéretesebb zenésznek járó, a könnyűzenei tehetségkutatók elindítójának emléket állító Újfalusi Gábor-díjról is, amit Szolnokon Sárszegi Dávidnak, a Pulse dobosának ítéltek oda. Mindezek mellett közel félmillió forint értékben találtak gazdára hangszervásárlási utalványok, stúdiózási lehetőségek, illetve számtalan szolnoki fellépés, köszönhetően az AztaQ támogatóinak. Így az idei Tiszavirág Fesztiválon a nincs kilincs, a Tisza mozi melletti Múzsák terén a Pulse, a jövő évi Gulyásfesztiválon pedig Urbán Géza léphet majd színpadra, miközben az ország legjobb hangmérnökének választott Cserfalvi Zoltánnal a TOBENZO dolgozhat majd együtt. (A képen Sárszegi Dávid, az Újfalusi Gábor-díj nyertese /Fotó: Kozma Mihály)

 
hirdetésApache WebSevice - Weboldal készítés, webdizájn, tarhely szolgáltatás

Album

Titokzatos Szentháromság
A szolnoki Kossuth teret ábrázoló fotó legalább másfél évtizeddel a készítése után került képeslapként a fővárosba. Érdekessége az a Szentháromság-szobor, aminek történetét évek óta nem sikerül kibogoznom. Annyi bizonyos, hogy a múlt század első évtizedeiben a város főterén állt.

Az Album további képei
 

AKB

Apró figyelmetlenség
Mikor lettünk beoltva gondolkodás ellen? Egy rendelő felújítása mindig öröm. Szandaszőlősön is. A bekerítést ugyan meg tudom érteni, de van vele problémám. Adott esetben a bezárt kerítéskapu és a bejárati ajtó közötti távolság. Merthogy felújítás ide, drága beruházás oda, maradtak az ajtóra ragasztott tacepaók. Rajtuk a rendelési idővel. Ami a kerítésen túlról elolvashatatlan. Ha már kerítésre futotta, egy vállalható hirdetőtábla sokba került volna? Apró, de hasznos figyelmesség lenne.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Hősök a XX. században
Eredetileg csak az első világháborúban elesett szolnoki férfiaknak állított volna emléket, ám későbbi sorsa és megítélése tipikus példája lett Magyarország XX. századi történetének és a történelemfelfogások rendszerekhez kapcsolódó változásainak. A nem az eredeti helyén álló alkotást a városi köznyelv ?meztelenszoborként? emlegeti.

A Szoborpark további képei