[Naplóm]

179-ből 164

2024. június 27.

A blogSzolnok augusztus 21-én frissül újra, merthogy 15 év gyakorlatának megfelelően az utolsó júniusi hírlevél kiküldésével nyári szünetre megy az egyszemélyes szerkesztőség. A Hogyan ünnepeltük a 900 éves Szolnokot előadással szeptember 9-én az Élő blogSzolnok sorozat is folytatódik.

Azt hiszem, kétévente szoktam leírni, úgyhogy ismétlem önmaga: a jó idő beköszöntével érezhetően zuhan a blogSzolnok olvasottsága, amit meg is tudok érteni, mert ilyenkor már nekem is kevesebb kedvem, ötletem és energiám van az olvasnivalók előállítására. Úgyhogy az elmúlt 15 év hagyományainak megfelelően a júniusi utolsó blogSzolnok hírlevél kiküldésével, nyári szünetre vonul az egyszemélyes szerkesztőség, azaz 54 napon keresztül nem frissül majd az oldal. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem készülnek cikkek, hiszen rengeteg dologra nem volt időm ebben a fél évben sem, így csak halmozódtak a megírásra váró ötletek.

Pedig az elmúlt 179 napban 164 írás jelent meg a blogSzolnok különböző rovataiban, ami akárhogy is számolom legalább félmillió karakternyi szöveg. Mindez tulajdonképpen Szolnokról és hobbiból. Csak azt nem értem, mit csináltam azon a 15 napon, amikor nem került fel új anyag az oldalra? Látszik, hogy van még mit javítani a "termelékenységen".

Az elmúlt fél év legnagyobb eredménye, hogy a blogSzolnoknak végre sikerült kilépnie az íróasztalom mellől, és elindult az Élő blogSzolnok sorozat Anno, Retró és Néző változatokkal. Összesen tizennégy előadás van mögöttem, amelyek közül volt "dupla teltházas", és igen-igen szerényen látogatott is. Ám mindez nem befolyásolja a folytatást. Szeptember 9-én az Élő blogSzolnok Anno-val folytatódik a sorozat, az első előadás címe Hogyan ünnepeltük a 900 éves Szolnokot?, amiben nagyjából két év eseményeiről, ünnepségeiről, rendezvényeiről, kiadványairól és természetesen beruházásairól lesz szó.

Mert tudták például, hogy a Móra Ferenc úti lakótelep parkosításán vagy éppen a néhai Vízügyi szakközépiskola építésén, Szolnokon építőtáborozó középiskolások is dolgoztak? Vagy, hogy a közelgő jubileum tiszteletére nemcsak Szolnok 900 éves cigaretta jelent meg a boltokban, hanem ugyanilyen emblémával ellátott 1 kilós kristálycukor is? Lesz miről mesélni, ahogy a kéthetente folytatódó előadássorozat többi estjén is, hiszen ősszel terítékre kerül a Scheftsik-telep, a Czakó-kert, a Tiszaliget és a Kossuth tér épített története is.

Ám addig most egy kis szünet, ami nemcsak láblógatással, hanem felkészüléssel, előre dolgozással, sok-sok írással fog telni, és talán az évek óta dédelgetett meglepetés is összejön. Szép nyarat mindenkinek! Ha nagyon unatkoznának, olvasgassanak régi blogSzolnok cikkeket! És hűséges olvasóként várják az augusztus 21-ét!

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

Kapott Pali levelet?
Ahogy elnézem ezt a képeslapot, úgy tűnik, hogy az elkészült gépiparira nagyon büszkék lehettek az egykori szolnokiak, hiszen még átadása előtt képeslapon jelent meg az épület. Az én példányomat két évvel később egy reményét vesztett fiatalember adta postára.

Az Album további képei
 

AKB

Apró figyelmetlenség
Mikor lettünk beoltva gondolkodás ellen? Egy rendelő felújítása mindig öröm. Szandaszőlősön is. A bekerítést ugyan meg tudom érteni, de van vele problémám. Adott esetben a bezárt kerítéskapu és a bejárati ajtó közötti távolság. Merthogy felújítás ide, drága beruházás oda, maradtak az ajtóra ragasztott tacepaók. Rajtuk a rendelési idővel. Ami a kerítésen túlról elolvashatatlan. Ha már kerítésre futotta, egy vállalható hirdetőtábla sokba került volna? Apró, de hasznos figyelmesség lenne.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

A küzdelem emlékhelye
Látszólag csak négy emléktábla meg egy régi faldarab. A valóságban azonban Szolnok legújabb kori történetének egyik fontos emlékhelye. Ráadásul nagyon jól kigondolva, ami miatt a város egyik legfontosabb turisztikai látványossága is lehetne. Szeretnünk kellene.

A Szoborpark további képei