Kérdezem

Boggie és Grecsó online a Tisza moziból

2020. december 03.

Először közvetítenek online élő koncertet december 4-én a Tisza moziból. Boggie és Grecsó Krisztián Költőim című estjét láthatják mindazok, akik a jegy.hu rendszerén keresztül belépőt váltanak, azaz linket kapnak a koncert megtekintéséhez. Ifj. Demeter Istvánt kérdeztük a részletekről.

- Boggie és Grecsó Krisztián december 4-ei fellépése tulajdonképpen egy korábbi koncert pótlásának is tekinthető?

- November közepére valóban meg volt hirdetve ez a koncert, igaz már azokkal a szigorításokkal, hogy csak minden harmadik széken ülhet néző. A buli előtt egy héttel el is fogyott az összes jegy, csak aztán teljesen be kellett zárnunk, így lemondtuk a koncertet. Azoknak, akik akkor jegyet váltottak, később felhasználható vouchert ajánlottunk, illetve vissza is válthatták a belépőket. Most úgy tűnik, lesznek jó néhányan, akik megpróbálják pótolni az akkori koncertet.

- Grecsó Krisztián nem először lép fel idén a Tisza moziban. Ennyire népszerű Szolnokon?

- Valamikor tavasszal a Libikóka című, Hrutka Róberttel közös előadással valóban voltak már nálunk. Aztán az NKA Hangfoglaló Program kiírt egy pályázatot, amelyben koncerthelyszíneken, technikusok bevonásával lehet fellépéseket rögzíteni, és mivel tényleg nagyon jó viszonyba kerültünk Grecsó Krisztiánnal és Hrutka Róberttel is, augusztus végén a Tisza mozit választották a felvétel helyszínéül. És, ha már itt voltak, akkor adtak is egy fergetegesen jó, teltházas koncertet. Számunkra egyértelmű, hogy Grecsót nagyon szereti a szolnoki közönség, és ő is szeret idejönni, így bele mertünk vágni ebbe a koncertbe is. Ráadásul Boggie is visszajáró vendégünk, és nagyon jó a közös műsoruk. De majd meglátjuk, hiszen ez, ebben a formában számunkra is egy kísérlet.

- Hogy zajlik majd a péntek esti közvetítés?

- A Szolnok TV csapata rögzíti három kamerával a koncertet, ami tulajdonképpen teljes értékűen zajlik majd a Tisza mozi nagytermében, maximum a nézőtér hangosítása nem lesz akkora, mint amikor közönség is lehet bent. Tőlünk a jel bemegy a Szolnok TV stúdiójába, ahonnan már vágva megy a streaming szolgáltatón keresztül mindazokhoz, akik jegyet váltanak és cserében megkapják a hozzáférés linkjét. A szolgáltatóktól azt az információt kaptuk, hogy tízezer megtekintésig minden probléma nélkül élvezhető lesz HD minőségben a közvetítés.

- Hogyan lehet jegyet váltani?

- A jegy.hu-val kötöttünk megállapodást, ahová a Tisza mozi honlapjáról is átnavigáljuk a jegyvásárlókat, és ahol közvetlenül is lehet "linket" venni.

- Ez az első ilyen közvetítés a Tisza moziból. Lesz-e folytatás?

- Szinte biztos, hogy december 19-én Kalmus Felicián lesz a vendégünk, és ha kinyithatunk, ha nem, online is közvetíteni fogjuk a koncertjét, tehát biztos, hogy otthonról is meg lehet majd nézni. Tudjuk, hogy a Grecsó-Hrutka párosnak készülőben van egy karácsonyi műsora, amit szintén nagyon szeretnénk még idén vagy élőben vagy streaming szolgáltatón keresztül bemutatni. Másról viszont még korai lenne beszélni, hiszen nem tudjuk, milyen lesz a december 4-ei koncert fogadtatása, és mennyire lesz rentábilis. Azt gondolom, az első után még nem vonunk le végleges következtetéseket, inkább majd a második után döntünk a folytatásról. De persze nagyon bízunk abban is, hogy hamarosan a közönség előtt is kinyithat a Tisza mozi, és visszatérhetünk a régi kerékvágásba.

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

A szép Tisza-híd
Vitathatatlan, hogy az eddigi legszebb szolnoki, közúti Tisza-híd volt a várost és a túlpartot 1912 (vagy 1911) és 1944 között összekötő építmény. Ahogy azt is hozzátehetjük, a legtöbb szenvedést is ennek a hídnak kellett elviselnie, miközben csak krisztusi kort élt meg.

Az Album további képei
 

AKB

Elfeledett óra
Nem sokkal fél három után jártam a Kossuth és a Jókai út találkozásánál. Az órára pillantottam. És megállapíthattam, hogy ősz óta senkit sem érdekel, hogy a Szolnok főutcáján lévő nyilvános óra pontos vagy sem. Bár emlékeim szerint évek óta így van ez. Tavasszal már majdnem pontos lesz. De mi értelme egy ilyen órának? Haszontalan. Elfeledett. Csak csúfítja, és nem szolgálja a várost.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

A szolnokivá lett Hild emlékére
Hild Viktor 47 évesen lett szolnoki az előző századfordulón, ám a rákövetkező bő negyedszázadban máig meghatározó személyisége lett a városnak. Emléktáblája egykori szolnoki otthonának falán található, az Arany János utca 19. szám alatt.

A Szoborpark további képei