[vendegoldal]

Szolnokon is Öröm a zene

2022. május 13.

AztaQ, azaz Amatőr Zenei Tehetségkutató néven Szolnokon rendezik az Öröm a Zene megyei fordulóját. Június 4-én a szolnoki TiszapART moziban tíz könnyűzenei formáció versenghet a továbbjutásért és az összesen több mint félmillió forint értékű díjakért valamint fellépési lehetőségekért.

Az immár több éves múltra visszatekintő Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó versenyhez idén is huszonhat helyszínen lehet őszig csatlakozni. A fővárosi, a tizenkilenc megyei és a hat határon túli megmérettetés legjobb könnyűzenei formációi és előadói juthatnak be az őszi, budapesti országos döntőbe, amelynek győztese nemcsak 3 millió forint értékű díjjal lesz gazdagabb, de csatlakozhat a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjához is. Az elmúlt években olyan zenekarok tűntek fel ezeken a versenyeken, mint a Margaret Island, a Carson Coma vagy az Antares.

Az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyének másodszor ad otthon Szolnok, hiszen a négy korábbi, törökszentmiklósi és a tavaly nyáron a tiszaligeti Gitármánia táborban rendezett megmérettetések után 2022. június 4-én a TiszapArt moziban rendezik meg az Amatőr Zenei Tehetségkutatót, azaz az AztaQ-t. A versenyre május 30-ig jelentkezhetnek saját dalokat játszó könnyűzenei zenekarok és előadók, amelyek közül tíz formáció léphet majd a hattagú zsűri elé június első szombatján. A zsűrit Andrásik Remo, az Öröm a Zene vezetője, Szarka József és Marczel Szabolcs zenei menedzserek, a Hangfoglaló Program mentorai, valamint a szolnoki kötődésű Csikány Tamás (Fácán), Pap Béla és Ratkai Miklós alkotják, akik mellett a szolnoki diákokból és a helyi zenészekből álló zsűri is szavazhat a produkciókról.

A Szolnokon zsűri elé lépő zenekarok nemcsak az Öröm a Zene országos döntőjébe való bejutásért versenghetnek majd, de több fellépési lehetőség és több mint félmillió forint díj is várja őket.

Az Öröm a Zene versenysorozat és az AztaQ szolnoki forduló megrendezését az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

További információk www.aztaq.blog.hu

 
hirdetésApache WebSevice - Weboldal készítés, webdizájn, tarhely szolgáltatás

Album

Lipcsei képeslap Szolnokról
Ebben a képeslapban nem az a legérdekesebb, hogy a Verseghy gimi és az előtte lévő ?park? 110 évvel ezelőtti állapotát őrzi. Inkább az, hogy egy nagy nemzetközi cég a XX. század elején fontosnak érezte kínálatába egy (?) szolnoki képeslapot is felvenni. De vajon miért a gimit tartotta megörökítendőnek?

Az Album további képei
 

AKB

Apró pusztulás
A két egymásmellé rakott kép nagyjából egy év különbséggel készült a Magyar Rádió egykori szolnoki stúdiójának a Kolozsvári úti udvaráról. A bal oldali képen még viszonylag jó állapotban van az oroszlános kút, a jobb oldalin már csak a csonkja látható. Úgyhogy elmondhatjuk, ismét szegényebbek lettünk valamivel. Pontosabban egy olyan díszkúttal, ami 1952-ben még a Kossuth téri 1-es számú irodaház udvarán állt. A hetvenedik születésnapját nem élhette meg.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Nagy Lajosra emlékezve
Az egykori Nemzeti Szálló - ma két bank - falán, a Szapáry utcában van egy emléktábla, ami Nagy Lajosra, a neves íróra emlékeztet, aki 1932-ben három hetet töltött városunkban. A tábla helye és szinte minden sora magyarázatra szorul.

A Szoborpark további képei