[vendegoldal]

Szolnokon is Öröm a zene

2022. május 13.

AztaQ, azaz Amatőr Zenei Tehetségkutató néven Szolnokon rendezik az Öröm a Zene megyei fordulóját. Június 4-én a szolnoki TiszapART moziban tíz könnyűzenei formáció versenghet a továbbjutásért és az összesen több mint félmillió forint értékű díjakért valamint fellépési lehetőségekért.

Az immár több éves múltra visszatekintő Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozó versenyhez idén is huszonhat helyszínen lehet őszig csatlakozni. A fővárosi, a tizenkilenc megyei és a hat határon túli megmérettetés legjobb könnyűzenei formációi és előadói juthatnak be az őszi, budapesti országos döntőbe, amelynek győztese nemcsak 3 millió forint értékű díjjal lesz gazdagabb, de csatlakozhat a Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjához is. Az elmúlt években olyan zenekarok tűntek fel ezeken a versenyeken, mint a Margaret Island, a Carson Coma vagy az Antares.

Az Öröm a Zene tehetségkutató-sorozat Jász-Nagykun-Szolnok megyei versenyének másodszor ad otthon Szolnok, hiszen a négy korábbi, törökszentmiklósi és a tavaly nyáron a tiszaligeti Gitármánia táborban rendezett megmérettetések után 2022. június 4-én a TiszapArt moziban rendezik meg az Amatőr Zenei Tehetségkutatót, azaz az AztaQ-t. A versenyre május 30-ig jelentkezhetnek saját dalokat játszó könnyűzenei zenekarok és előadók, amelyek közül tíz formáció léphet majd a hattagú zsűri elé június első szombatján. A zsűrit Andrásik Remo, az Öröm a Zene vezetője, Szarka József és Marczel Szabolcs zenei menedzserek, a Hangfoglaló Program mentorai, valamint a szolnoki kötődésű Csikány Tamás (Fácán), Pap Béla és Ratkai Miklós alkotják, akik mellett a szolnoki diákokból és a helyi zenészekből álló zsűri is szavazhat a produkciókról.

A Szolnokon zsűri elé lépő zenekarok nemcsak az Öröm a Zene országos döntőjébe való bejutásért versenghetnek majd, de több fellépési lehetőség és több mint félmillió forint díj is várja őket.

Az Öröm a Zene versenysorozat és az AztaQ szolnoki forduló megrendezését az NKA Hangfoglaló Program támogatja.

További információk www.aztaq.blog.hu

 
hirdetésApache WebSevice - Weboldal készítés, webdizájn, tarhely szolgáltatás

Album

Négy templom meg a malom
Egyértelmű, hogy Szigeti Henrik e képeslapon közzétett fotója sokszor, sokféle kivágásban került anzikszokra. Miként ennek az 1904. szeptember 15-én postára adott lapnak köszönhetően az is világos, hogy az eredeti fotó 1899 és 1904 között készülhetett a Tisza szolnoki nagy kanyarjánál, nagyjából a mai dohányfermentáló alatt.

Az Album további képei
 
hirdetés Bajnai Zsolt: Csálé képek

AKB

Havi 3 milliós pazarlás
Eltelt egy újabb hónap. Újabb 20 nap, összesen 160 órájában, nagyjából 40 helyről közel 2 millió forint parkolási díjat nem szedett be a város, a minimum 50 millióba került, azaz havonta nagyjából 1 milliós kamatveszteséget termelő beruházásból. Szóval havi 3 milliónk megy pocsékba, mert valakik "jól dolgoznak". Ha így haladunk, még kampánytéma is lesz a Tabánban 2022 júliusában elkészült, de azóta is lezárt parkolóból. Mi lehet a titok, amihez nincs köze a havi 3 milliót fizetőknek?

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

A miniszterelnökünk szobra
Az eredeti elpusztulása után közel hetven évvel állították fel Szapáry Gyula egészalakos szobrát Szolnokon. A nem pontosan az eredeti helyre került műalkotás Simon Ferenc és Pogány Gábor Benő munkája, így nemcsak utca, díj, de két köztéri alkotás is emlékeztet a városban a néhai miniszterelnökre.

A Szoborpark további képei