Levéltár

Közlekedő város

2022. június 12.


A József Attila és a Bercsényi út kereszteződésében lévő Stop-tábla nemcsak engem, de a blogSzolnok olvasóit is megérintette. Miként a Tiszai hajósok terén, a járdán parkolók is kiverik sokaknál a biztosítékot.

Április 20-án írtam először a József Attila és a Bercsényi utcák kereszteződésénél lévő Stop táblánál végrehajtott rendőri akcióról.

http://www.blogszolnok.hu/naplom_megoszto_akcio

Három héttel később pedig arról, hogy az a Stop tábla, ami miatt sokakat megbüntettek húsvét előtt, már nincs a helyén.

http://www.blogszolnok.hu/naplom_sznek_egy_pofon

Nagyon úgy tűnik, nemcsak engem, mint a blogSzolnok szubjektív élményportál szerzőjét érintett meg az akció és a tábla eltávolítása.

 

F. Péter

Mi a gázos azon, hogy a szabálysértőket megbüntetik? Jól tették. Sőt, annyit kellett volna adniuk, hogy soha többet eszébe se jusson megszegni a KRESZ-t.

 

N. Veronika

Nekem itt a Stop tábla kimondottan indokolt volt. Most meg kell szoknom NEM megállni

 

K. Zoltán

A rendőrség itt forgatott youtube-os videójának a címe: "Stop tábla de minek1". Ha az 1 kérdőjel akart lenni, akkor megnyugtató, hogy intézkedtek a szituáció tisztázása érdekében (miután intézkedtek a tábla szükségszerűségét a gyakorlatban megkérdőjelező földi halandókkal szemben).

 

P. Ferenc

Ami még furább, hogy a balra kanyarodó sávban viszont meghagyták a Stop táblát!

 

V. Dorottya

Két helyen lett volna valóban indokolt a körforgalom (és/vagy lámpa): itt és a Tiszaligetnél. Na, hol nincsen?

 

Sz. Gábor

Beláthatatlan kereszteződésénél is van stop tábla. Ha megállok a táblánál, nem látok semmit. Ha kigurulok a láthatáron, és betartom az elsőbbségi szabályt, már szabályt szegtem. Amúgy nem zavar a drón.

 

Sz. József

Úgy van. Picit fura, de híresek lettünk. Már a Kresz professzor, Pető Attila is feltette a szolnoki esetet a szakoktató csoportba.

 

T. Zoltán

Hűha! Ez aztán igazán "pusmogásra" adhat okot. Szerintem ez, így, ebben a formában felháborító.

 

Parkolás a Tiszai hajósok tere elején

A Kivert Biztosíték (AKB) rovatban tettem szóvá május elején, hogy a Tiszai hajósok terének a Szapáry út felé eső végén immár évtizedes múltja van a kijelölt járdán és kerékpárúton parkolásnak. Lassan egy évtizede nem tesz ez ellen senki. Csak háborgunk.

http://www.blogszolnok.hu/akb

 

S. Ria

Van, akiknek a képolvasás sem megy.

 

S. Anikó

Az egész városban probléma, hogy sok az autó és kevés az út, a parkoló. Sőt, nem is lehet bővíteni, mert egyszerűen nincs hely. Feloldhatatlan probléma, ha csak nem megtanulnánk újra gyalogolni.

 

H. Dezső

Miért takartad ki a rendszámot? A menetrögzítő is úgy működik, hogy lássuk ki az a paraszt.

 

F. István

Közterület felügyelők? NHSZ emberei? Hol? Szapáryn? Galériánál? Mikor? Röhej.

 

M. Ferenc

...és a zöldterületeken? Miért?

 

H. Tibor

Sajnos én is többször látom ezt az autót módszeresen a gyalogos területen parkolni, mintha ez lenne az ő számára kijelölt parkolóhely. A pofátlanság teteje. Az meg pláne, hogy egyszer nem látok közterület felügyelőt, amelyik megbüntetné. Netalán bennfentes haver, vagy mi az illető?

 

M. Zoltán

Ők a kötelező bunkók!

 

N. Ákos

Telefon a 112-nek, hogy babakocsival nem lehet elmenni csak az úttesten, a közegnek kötelessége lesz intézkedni. Ha a tízedik ilyen telefon érkezik majd egy hónapon belül, nem fognak többé figyelmeztetéseket osztogatni, hanem inkább bírságolnak.

A szolnoki közlekedési anomáliákat nem azért szoktam szóvá tenni, hogy fogyjon a karakter a számítógépemből. Hanem, mert azt gondolom, hogy sokak közérzetét zavarják ezek az apró kis "pofátlanságok", amelyeket viszonylag egyszerűen és olcsón lehetne orvosolni. Fenntartom, hogy sok szolnoki ezerszer jobban érezné magát a városában és a bőrében, ha a rendőrség ilyen apróságokra figyelne, és nem feleslegesen parkolna a bemérő autóival a megszokott szolnoki helyeken, ahol 2 perc múlva már mindenki "kisangyal". Ugyanilyen "kisangyal" lenne mindenki a Tiszai hajósok terén és a Szapáryn is, ha néha a bosszankodó szolnokiakat is "szolgálnák és védenék" a helyi rendőrök. Hobbiból, próbából vagy hivatástudatból. De tőlem lokálpatriotizmus is buzoghat bennük, aminek célja, hogy jól érezzük magunkat Szolnokon.

Pihenj! Folytasd tovább (máshogy)!

Bajnai Zsolt

szerkesztő

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

A szép híd kiskerttel
Szolnok első vasból és betonból épült közúti Tisza-hídja az első újjáépítését követően is kedvelt képeslap téma volt. A mellékelt anzikszhoz használt fotó érdekessége, hogy a híd mellett annak a torkolathoz közelebb eső tövét is megmutatja. Ott, ahol ma a Tisza Evező Egylet csónakháza áll, egykor kiskerteket műveltek.

Az Album további képei
 
hirdetés Bajnai Zsolt: Csálé képek

AKB

De miért pont ott?
Értem én, hogy rollerezni jó, környezettudatos és valakinek hasznos is. De amikor már nem jó, nem környezettudatos és az eszköz gazdájának sem hasznos, akkor a rollerek többsége miért az út közepén végzi? Mintha minden második szolnoki rollerező menet közben, az út közepén gondolná meg magát, és hagyja magára zöld eszközét, mint gazdátlan eb az ürülékét. Én meg kerülgethetem. Vagy hódolhatok a lassan alakuló új szenvedélyemnek: az útban lévő rollerek útból elpakolásának. De ebben nekem mi a jó?

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Az építés emlékére is
A Szobor Park Szolnokban helyük van az itteni emléktábláknak is, amelyek épp oly sok üzenetet hordoznak a városról, mint a szobraink. Például a Várkonyi tér 20. számú ház építésének dátumára emlékeztető az épület bejáratánál.

A Szoborpark további képei