Levéltár

Augusztusi reakciók

2022. szeptember 04.


Az augusztus végétől újra frissülő blogSzolnok cikkei közül a közlekedéssel kapcsolatosak mozgatták meg leginkább a kommentelők billentyűzetét. De azért a tűzijáték is tűzbe hozott néhányakat.

Felénk: Tessék továbbhaladni! (augusztus 25.)

A szolnoki parkolás terén, a nyáron annyi történt, hogy épült, de eddig nem nyílt meg két új parkoló nagyjából negyven férőhellyel, a közgyűlés döntött a parkolódíjak emeléséről, és valami felmérés kezdődik a belvárosi, elvileg parkolást tiltó X-ek jogosságáról. A koncepció a régi. Vagy nincs.

http://www.blogszolnok.hu/felenk_tessek_tovabbhaladni

 

K. F. Péter: Tényleg még parkoló kell a városba? Nem kitiltani kellene az autókat? Parkolóból park és nem fordítva!

 

Cs. Lajos: Szívből szeretnék gratulálni a szolnoki parkolókkal kapcsolatos cikkéhez. Teljesen egyetértek abban, hogy a városnak semmilyen koncepciója nincsen parkoló ügyben. Adok Önnek még néhány információt (...) A Szolnok ispán krt. térségében annak fejében lett az összes parkoló fizetős, hogy írásban megígérték, felújítják az 1973-ban létesített parkolók aszfalt burkolatát. Azóta a körút aszfaltját már két alkalommal építették újra, horribilis költséggel, de a parkolókra immár 49 éve nem került sor. Történtek javítgatások, amikor már tankcsapdák voltak a területen, de csak pénzbehajtás történik.

1973-ban az volt a szabály, hogy két lakáshoz egy parkolót kellett biztosítani. Azóta lassan eltelt 50 év, ma már mások a szabályok, de semmi nem történt, hogy lépést tartsanak a megváltozott helyzettel. Ma már nem ritka, hogy egy lakáshoz több gépkocsi is tartozik. (...)

(...) a Széchenyi lakótelepen nincs egy darab fizetős parkoló sem, nem is volt soha. Viszont folynak parkolófelújítások és térkövezések (...)

 

P. Mária: Az sem igazságos, hogy van olyan panelház, ami előtt fizetős a parkoló, mások előtt meg nem. Mi alapján?

 

Sz-né L. Zsuzsanna: Nevetséges.

 

P Cs-né Erzsébet: A Jubileum téren megoldották az autósok. Igazuk van! Hetek óta kész van, kivéve a parkolóórát. Tiltó tábla nem volt, így használják.

 

T. Zoltán: Vannak, akiknek semmi sem jó, semmi sem elég. Most ennyire futotta, ennek kellene örülni.

 

Dr. P-né G Anna: Nagyon helyes. Van olyan utca, ami csupa X.

 

K. Krisztián: Mindennel egyetértek, de azért az ország 12. legnagyobb települését kisvárosnak nevezni nem túl szerencsés.

 

A Kivert Biztosíték (AKB): Takarásban (2022. augusztus 23.)

A KRESZ táblák által meghatározott szabályok betartásához vajon szükséges-e Szolnokon metszőollót és fűrészt is a gépkocsiban tartani? Persze azt is kérdezhetnénk, kinek a dolga a városban a közlekedési táblák láthatóságának a biztosítása? Magyarul: ki a táblák gazdája? A könyvtár sarkánál lévőnek úgy tűnik, senki. Mert nem csak észrevehetetlen, de elképesztően szutykos is. Ám a helyén van. Büntetni is lehet miatta. Hajrá!

I. Éva: Valakik nem jól végzik feladatukat. Sem a munkás, sem az ellenőr, sem a munkát kiadó.

 

I. Lajos: Én úgy tudom, hogy ha egy tábla vagy útburkolati jel nem látszik (növényzet, szennyeződés, kopás, hótakarás stb. miatt), azt a közlekedőknek nem kell (nem lehet) figyelembe venni. Ergo, büntetni sem lehet miatta.

 

Naplóm: Játék a tűzzel (augusztus 22.)

Lesz. Ne legyen. Nálunk lesz. Ne legyen, mert jobb helye is lenne az árának. Lesz, mert már úgyis mindent előre kifizettünk. Akkor se. De. Mégsem lesz. Nálunk sem. Mert jön a vihar. Vis maior? Fizetni kell? Duplán? És ha nincs tűzijáték meg légiparádé, miért lehet koncert? Heti értetlenkedő.

http://www.blogszolnok.hu/naplom_jatek_a_tuzzel

 

M. Péter: És lám bejött, az aljas körmönfont meteorológusok fúrták meg a népcirkuszt, vesszenek!

 

I. Éva: Gyermekkorom óta utálom a tűzijátékot. Több gondolatával egyet is értek. Szerintem az hogy ?ki kivel van?, ne is tükrözze politikai hovatartozását, lényeg az őszinteség. 2006 tragikus ?emléke?. Remélem, bűnbakkeresés helyett igazat mondanak, hiszen mindig az az egyszerűbb.

 

K. Zoltán: Azt azért megnéztem volna, ahogy a nap közben hullott csapadéktól felázott gátoldalon szánkázik a nép, hogy lássa a mindenféle attrakciókat! Természetesen a meteorológia tehet róla, ezt már Sztálin is megállapította. A nép nem kapta meg a cirkuszt, csak a kenyeret.

A szolnoki parkolókhoz két megjegyzés.

A cikk és a hozzá használt fotók kettő héttel ezelőtt készültek. Akkor azt gondoltam, hogy a város napjára várunk az avatással. Netán az iskolakezdésre, ami egyben a szabadságolások vége is, és újra sokan ülnek autóba, tehát kellenek a parkolók. De nem. Úgy tűnik, még mindig a parkolóórákra, vagy a beszerelőikre várunk. A napi veszteség és a szolnoki autósok bosszúsága pedig nem számít.

A másik, amibe eddig nem is nagyon gondoltam bele, az a parkolózónák kijelölése. Valóban, mi indokolja, hogy a Szolnok ispán körút környékén élők és a József Attila lakótelepen lakók parkolózónában hagyhatják az autóikat, a Széchenyi lakótelepiek viszont az egész városrészben ingyen parkolhatnak? A Fiumei iskola előtt fizetős a szülői értekezlet alatt a parkolás, a Széchenyi városrész iskolái előtt nem. Van összefüggés az önkormányzati képviselők lobbi ereje, pártszíne és a parkolózónák között?

Bajnai Zsolt

szerkesztő

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

Nyakleves utalványozása
A református templom átadása után maximum tíz évvel készülhetett az ehhez a képeslaphoz felhasznált fotó. Nemcsak a kép, hanem az anziksz szövege is érdekes, hiszen írója egy gyöngéd nyakleves utalványozását kéri a címzettől.

Az Album további képei
 
hirdetés Bajnai Zsolt: Csálé képek

AKB

Havi 3 milliós pazarlás
Eltelt egy újabb hónap. Újabb 20 nap, összesen 160 órájában, nagyjából 40 helyről közel 2 millió forint parkolási díjat nem szedett be a város, a minimum 50 millióba került, azaz havonta nagyjából 1 milliós kamatveszteséget termelő beruházásból. Szóval havi 3 milliónk megy pocsékba, mert valakik "jól dolgoznak". Ha így haladunk, még kampánytéma is lesz a Tabánban 2022 júliusában elkészült, de azóta is lezárt parkolóból. Mi lehet a titok, amihez nincs köze a havi 3 milliót fizetőknek?

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Megtalált Nyugalom
Azt hittem, hogy Kirschmayer Károly Nyugalom című alkotása már nincs is meg a MÁV Kórház udvarán. Aztán ahogy elkezdtem megkerülni a kertben lévő kis tavat, előbukkant a méretes női alak. Amiről részletes leírást eddig nem találtam.

A Szoborpark további képei