[Naplóm]

Szokásos nyár

2021. július 01.

Tizenegy év után már hagyomány, hogy a blogSzolnok nyári szünetre megy. Július 1-től augusztus 20-ig nem kerülnek fel új cikkek az oldalra, csak az idei év bejegyzéseinek tematikus ismétlése lesz. Kell egy kis feltöltődés, pihenjenek, és néha olvassanak korábbi bejegyzéseket!

Szokásos nyári szünet egy szokatlan évad után. Amikor nem volt egyszerű tartani magam a napi egy friss írás megjelentetéséhez. Hiszen májusig nem működött a mozi, nem voltak színházi előadások, új kiállítások, azaz nem volt könnyű az Ajánló rovatba témát találni. De tulajdonképpen a koronavírusnak esett áldozatául a Helyszínelő rovat is, hiszen maximum - ahogy történ is - az elvivős helyekről írhattam, hogy aztán a lassú nyitás farvizén újra szolnoki vendéglátóhelyeket ajánlgathassak. A Kérdezem és az ArcOK rovat meg a személyes beszélgetések beszűkült lehetőségei miatt szünetelt szinte hónapokig, még szerencse, hogy a Naplóm rovatban mindig morgolódhattam valamin, Szolnok múltja pedig kimeríthetetlen az 1xVolt, jelene pedig a Felénk rovat számára.

Nem panaszkodom, a 181 nap alatt így is sikerült 155 alkalommal friss anyagot felraknom az oldalra, ami egyben azt is jelenti, hogy nagyjából 600 ezer karakter potyogott ki a billentyűzetemből. Mivel csak napi és havi számaim vannak, úgy tippelem, hogy körülbelül 60 ezren néztek be a blogSzolnokra az elmúlt fél évben, átlagosan 2,5-3 oldalt elolvasva. Megtisztelő, hogy ennyien kíváncsiak arra, amit gondolok, tapasztalok vagy tudok. Köszönöm az érdeklődést!

És bízom benne, hogy augusztus 21-től ismét naponta találkozhatunk. Én itt leszek, már tervezem, hogy mi mindenről fogok írni. Mert téma Szolnokon mindig van. Nyár viszont csak alig két hónapig.

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

Gyárkép
Talán csak a naponta arra járók vagy a valami miatt a gyárhoz kötődők tudják elsőre megmondani, mi látható ezen a grafikán. Nevessenek ki, de gyerekként büszke voltam arra, hogy ott lakom, ahol a TOMI-t gyártják.

Az Album további képei
 
hirdetés Bajnai Zsolt: Csálé képek

AKB

De miért pont ott?
Értem én, hogy rollerezni jó, környezettudatos és valakinek hasznos is. De amikor már nem jó, nem környezettudatos és az eszköz gazdájának sem hasznos, akkor a rollerek többsége miért az út közepén végzi? Mintha minden második szolnoki rollerező menet közben, az út közepén gondolná meg magát, és hagyja magára zöld eszközét, mint gazdátlan eb az ürülékét. Én meg kerülgethetem. Vagy hódolhatok a lassan alakuló új szenvedélyemnek: az útban lévő rollerek útból elpakolásának. De ebben nekem mi a jó?

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Hiányzó Örkény
Fél évszázaddal ezelőtt olyan színházi előadást láthatott a szolnoki színház közönsége, ami mindörökre megérdemli a világpremier jelzőt. A Macskajátékot író Örkény István nemcsak a Szigligeti "házi szerzője" volt, de családi kötődése révén szolnoki is. És éppen neki nincs szobra a városban.

A Szoborpark további képei