[Naplóm]

Szokásos nyár

2021. július 01.

Tizenegy év után már hagyomány, hogy a blogSzolnok nyári szünetre megy. Július 1-től augusztus 20-ig nem kerülnek fel új cikkek az oldalra, csak az idei év bejegyzéseinek tematikus ismétlése lesz. Kell egy kis feltöltődés, pihenjenek, és néha olvassanak korábbi bejegyzéseket!

Szokásos nyári szünet egy szokatlan évad után. Amikor nem volt egyszerű tartani magam a napi egy friss írás megjelentetéséhez. Hiszen májusig nem működött a mozi, nem voltak színházi előadások, új kiállítások, azaz nem volt könnyű az Ajánló rovatba témát találni. De tulajdonképpen a koronavírusnak esett áldozatául a Helyszínelő rovat is, hiszen maximum - ahogy történ is - az elvivős helyekről írhattam, hogy aztán a lassú nyitás farvizén újra szolnoki vendéglátóhelyeket ajánlgathassak. A Kérdezem és az ArcOK rovat meg a személyes beszélgetések beszűkült lehetőségei miatt szünetelt szinte hónapokig, még szerencse, hogy a Naplóm rovatban mindig morgolódhattam valamin, Szolnok múltja pedig kimeríthetetlen az 1xVolt, jelene pedig a Felénk rovat számára.

Nem panaszkodom, a 181 nap alatt így is sikerült 155 alkalommal friss anyagot felraknom az oldalra, ami egyben azt is jelenti, hogy nagyjából 600 ezer karakter potyogott ki a billentyűzetemből. Mivel csak napi és havi számaim vannak, úgy tippelem, hogy körülbelül 60 ezren néztek be a blogSzolnokra az elmúlt fél évben, átlagosan 2,5-3 oldalt elolvasva. Megtisztelő, hogy ennyien kíváncsiak arra, amit gondolok, tapasztalok vagy tudok. Köszönöm az érdeklődést!

És bízom benne, hogy augusztus 21-től ismét naponta találkozhatunk. Én itt leszek, már tervezem, hogy mi mindenről fogok írni. Mert téma Szolnokon mindig van. Nyár viszont csak alig két hónapig.

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

Családi képből lap
A kép közepén, a fa alatt, az anyukája mellett álló kisfiú már biztosan nyugdíjas. Ha az apukája is él még, akkor az öreg közel van a százhoz, de talán el tudná mesélni, hogyan lett ebből a családi fotóból évtizedekig forgalmazott képeslap.

Az Album további képei
 

AKB

Táblát kellene cserélni
Minden tiszteletem és elismerésem a szolnoki rotarysoké. De! Ha már a város egyik legszebb parkjában ültetett emlékfa mellé kis táblát is helyeznek, nem lehetett volna előbb átolvasni? Vagy, ha már nagyon sietni kellett, és az eseményig nem lehetett javítani, másnap nem kerülhetett volna egy hibátlan a helyére? Vagy nem tűntek fel a hibás ékezetek, a rossz helyen lévő vessző és felesleges b betű? A Facebook posztok erre utalnak. Tiszteletem jeléül szívesen kifizetem a javított táblát, ha hajlandóak a cserére.

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Az egyik legismertebb "szolnoki"
A Monarchiában született, az első világháború végén szerzett orvosi diplomát, a koalíciós évek utolsó pillanatában lett akadémikus, a Rákosi-korban tanszékvezető egyetemi tanár, hogy 1959-ben munka közben érje a halál. Rendszerek jöttek, rendszerek mentek Hetényi Géza orvosi munkássága megkérdőjelezhetetlen maradt. 45 éve köztünk "él".

A Szoborpark további képei