Levéltár

Inkább számonkérés

2021. június 06.


A Tisza part szombat-vasárnap reggeli állapota kapcsán felvetettem, hogy talán nem a számonkérés, hanem a szolgáltatás, azaz a rendszeres takarítás lenne a megoldás. Úgy tűnik, egyedül maradtam.

A Számonkérés vagy szolgáltatás? című írásom május 25-én jelent meg a blogSzolnok Naplóm rovatában ezzel a bevezetővel: "A Tiszaparti sétány a hétvégi reggeleken szemétben és üres üvegekben úszik. A Tiszaparti sétányon a péntek-szombati igénybevételhez képest nagyon kevés kuka van, mellékhelyiségről nem is beszélve. Kérdés, hogy számon kérő vagy szolgáltató város Szolnok?"

http://www.blogszolnok.hu/naplom_szamonkeres_vagy_szolgaltatas

 

Néhány kiragadott hozzászólás alapján úgy tűnik, nemcsak a szemét izgatja a helyieket a Tisza parton, illetve nem osztják a fiataloknak nyújtott szolgáltatások tekintetében a nézeteimet.

 

K. Péter

Szerintem nem a szolgáltató hibája, hogy egy fiatal csürhe a parton iszik, vizel, majd mindent hátrahagyva ilyen képet fest Szolnok kiemelt sétánya. Kérem a rendvédelmi erők határozott fellépését a közterületen alkoholt fogyasztók ellen!

 

S. Ferenc

Miért nem szólal meg a hivataltól senki?

T. Mária

Igényes, szép város. A szálló falán is látszik a gondoskodás.

 

T. Maximilián

Sajnos magán tulajdonban van (a Tisza szálló - A szerk.). Bár tudnám, hogy hogyan és miért, miközben a tulajoknak nagyjából 500 milliós adótartozásuk van évek óta az adóhatóság felé. Mielőtt megvették volna, a magyar államtól kaptak brutális támogatást, amivel aztán szintén nem tudtak elszámolni. Ez örökké rejtély marad számomra? Ha én csináltam volna, valószínűleg már börtönben ülnék, és mindent végrehajtottak volna.

Az eredeti cikk nem a Tisza szálló hányatott sorsáról szólt, de úgy tűnik, a szolnoki Tisza partról nem lehet úgy írni, hogy a hotel vagy a volt Dami ne kerüljön szóba. Mindez pedig azt jelzi, a szolnokiak többségének van két fájó sebe, amelyeket nem sikerül begyógyítani.

Nem tudom, ebben az ügyben a hivatalnak - és melyiknek - mit lehetne mondani. Tennivalójuk lenne inkább. Ezen a hétvégén egyébként ismét kikerültek a sárga "buli kukák" a sétányra, az eredményről, ha pozitív, biztos, hamarosan beszámolnak az illetékesek. Ha meg nem számolnak be, akkor rájöhetünk, hogy nem ez a megoldás. Ráadásul, mint írtam, a szemét és a szemetelés csak egy probléma a sok megoldásra váró közül.

Amiket a fiataljaink lecsürhézésével, a rendvédelmi erők kirendelésével biztos, hogy soha nem fogunk tudni megoldani. Már csak azért sem, mert K. Péter fiatalkorában sem oldott meg semmit az "ifjúsági probléma" emlegetése, meg az Ifjú Gárda, a Munkásőrség, a Magyar Néphadsereg, sőt a III/III sem.

Szóval a május 25-ei cikkben írtakat fenntartom.

 

Bajnai Zsolt

szerkesztő

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

Piac, fiákerek, hirdetőoszlop
Ennek a több mint százéves, meglehetősen rossz minőségű képeslapnak számomra az a legnagyobb értéke, hogy a mai Damjanich múzeum melletti, a Múzeum étteremnek helyet adó lakóház helyén egykor álló épületet is megmutatja. Így kicsit teljesebb a kép a Kossuth tér 1900-as évekbeli állapotáról.

Az Album további képei
 

AKB

Elmúlnak az ünnepek
Elmúlnak az ünnepek, maradnak az elszáradt koszorúk. A hivatalosságoknak addig fontos az emlékezés, amíg a média érdeklődésének kereszttüzében, komoly arccal fejet hajthatnak a közpénzből vett koszorúk mögött. Aztán elfelejtik, mint a választási ígéreteiket. És a városukat se nagyon járják. Különben hogyan fordulhatna elő, hogy az augusztus 20-ai szolnoki koszorúk az esemény után 103 nappal is ott rohadnak az emlékhelyen?

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Titokzatos Galaxis
Valószínűleg Szolnok egyik legismertebb köztéri alkotása a vasútállomás főbejárata előtt lévő, szökőkútba állított fémszerkezet. Ami bár a rendszerváltás előtt is több szolnoki könyvbe belekerült, sem a címében, sem az alkotójában, sem felállítása dátumában nem lehetünk biztosak.

A Szoborpark további képei