Felénk

Évadzárás

2022. június 30.

Közel egymillió karakter és 281 bejegyzés, cikk után, 312 napos szezont követően a mai nappal véget ér a blogSzolnok 11. teljes évada. A következő 52 napban nem frissül, maximum tematikusan ismétel az oldal. Ám mielőtt nyári szünetre menne a blogSzolnok, szubjektíven visszatekint az évadra.

A tavaly augusztus 23-án elindított évad harmincegy napjával nem tudok elszámolni. Magam sem értem, miként fordulhatott elő, hogy ebben a tíz és fél hónapban egy teljes hónap friss bejegyzés nélkül telt el. Miközben a bejegyzés nélküli napokon - például karácsony és újév között, vagy olykor vasárnapokon - közel annyi látogatója volt az oldalnak, mint egy kevésbé olvasott cikk megjelenésekor. Azaz tizenegy teljes meg a kezdés fél évada után már legyezgethetem magam azzal, hogy a blogSzolnoknak vannak törzsolvasói. Akiket a legkevésbé sem érdekli, hogy ez az egyszemélyes "műsorfolyam" hogyan készül, csak az, hogy például a Szobor Park Szolnok és a Szolnoki mesék rovatok jóval ritkábban frissültek, mint szerettem volna.

Na, de majd 2022. augusztus 22. után megpróbálok javítani ezeken a hibákon.

És remélem, addig se pártolnak el az eddigi olvasók, és olykor a nyáron is benéznek, és böngészik a korábbi cikkeket.

Hogy mi lesz augusztustól? Sok meg nem valósult ígéretről írtam már, önmagamat nem hoznám ilyen helyzetbe. Maradjunk annyiban, hogy tervek vannak, aztán majd az idő eldönti, miből lesz valóság.

Addig is pihenjenek! Töltődjenek! Szeressenek! És vigyázzanak magukra!

52 nap múlva újra, ugyanitt.

Bajnai Zsolt

szerkesztő

 

A rovat legfrissebb cikkei:

hirdetés Bolhabolt Szolnokon - www.bolhabolt.hu

Album

A félévszázados Tisza-híd
A források többsége szerint idén ünnepelhetnénk a százéves évfordulóját annak, hogy modern, vasszerkezetű Tisza-híd áll Szolnoknál. Néhány forrás pedig azt is tudni véli, hogy a jelenlegi híd éppen ötven esztendős. Nem szép, de a miénk.

Az Album további képei
 
hirdetés Bajnai Zsolt: Csálé képek

AKB

Havi 3 milliós pazarlás
Eltelt egy újabb hónap. Újabb 20 nap, összesen 160 órájában, nagyjából 40 helyről közel 2 millió forint parkolási díjat nem szedett be a város, a minimum 50 millióba került, azaz havonta nagyjából 1 milliós kamatveszteséget termelő beruházásból. Szóval havi 3 milliónk megy pocsékba, mert valakik "jól dolgoznak". Ha így haladunk, még kampánytéma is lesz a Tabánban 2022 júliusában elkészült, de azóta is lezárt parkolóból. Mi lehet a titok, amihez nincs köze a havi 3 milliót fizetőknek?

Az AKB korábbi képei
 

SzoborPark

Az építés emlékére is
A Szobor Park Szolnokban helyük van az itteni emléktábláknak is, amelyek épp oly sok üzenetet hordoznak a városról, mint a szobraink. Például a Várkonyi tér 20. számú ház építésének dátumára emlékeztető az épület bejáratánál.

A Szoborpark további képei